ESENTIAL

Rezultate finale Bacalaureat 2021. Cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani

Rezultate finale Bacalaureat 2021. După soluționarea contestațiilor, rata de promovare este de 69,8%, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri.

Primele rezultate la BAC au fost afișate luni, în data de 5 iulie 2021. Tot atunci au fost depuse și contestațiile. Vineri au fost afișate rezultatele finale bacalaureat 2021.

Cîmpeanu: Cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani

2.467 de candidați au promovat Bacalaureatul după ce au făcut contestații. Iar în total, 88.587 de candidați au promovat, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Recomandăm și: “Perle BAC” – dați search pe google și-o să vedeți bogăție. Well, problema nu prea e a copiilor, ci a noastră, a adulților

Ministrul Educației a declarat că rata de promovare a examenului de Bacalaureat este de aproape 70%, mai exact, 69,8%. Iar din punct de vedere statistic, este cea mai mare rată de promovabilitate din ultimii 10 ani.

„Statistic vorbind este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017. (…) Un lucru pe care urmează să îl analizăm în amănunt – au fost modificate notele pentru aproape 53.000 din 56.000”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

În anul 2021 s-au depus 56.000 de contestaţii, în scădere față de anul 2020, când s-au depus 63.000 de contestaţii.

Aproximativ 53.000 de note au fost modificate în urma contestațiilor:

  • peste două treimi din note au fost modificate în plus,
  • o treime din note a fost modificată în minus.

„Este vorba de 52.874 note care au fost modificate în urma contestaţiilor. Drept urmare un număr de 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia înainte de contestaţii. Avem un număr total de candidaţi promovaţi de 88.587. În valoare absolută promoţia curentă şi promoţii anterioare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței de presă.

Rezultate finale Bacalaureat 2021

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 dupa soluționarea contestațiilor au fost afișate vineri, la ora 10:00, de către Ministerul Educației.

Rezultatele finale pe județe au fost afișate pe Edu.ro:

Argeș

Arad

București

Bacău

Bihor

Bistrița-Năsăud

Brăila

Botoșani

Brașov

Buzău

Cluj

Călărași

Caraș-Severin

Constanța

Covasna

Dâmbovița

Dolj

Gorj

Galați

Giurgiu

Hunedoara

Harghita

Ilfov

Ialomița

Iași

Mehedinți

Maramureș

Mureș

Neamț

Olt

Prahova

Sibiu

Sălaj

Satu-Mare

Suceava

Tulcea

Timiș

Teleorman

Vâlcea

Vrancea

Vaslui


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button