ARHIVA B365

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cine face sondaje la ieşirea de la urne în Capitală

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Peste 1,7 milioane de alegători din Capitală sunt aşteptaţi, duminică, 5 iunie, la urne, pentru a-şi alege primarul general, primarii de sector, consilierii generali şi consilierii locali. Secţiile de votare se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. În premieră, la scrutinul de duminică va fi folosit un sistem informatic de monitorizare a prezenţei la urne şi de prevenire a votului ilegal. După închiderea urnelor, vor fi date publicităţii primele rezultate ale exit-poll-urilor. 

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. În Bucureşti, mai multe  institute de cercetări sociologice vor realiza exit-poll-uri – sondaje la ieşirea de la urne.

Cine sunt cei care vor face sondaje la ieşirea de la urne în Bucureşti:

– CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) şi Grupul de studii socio-comportamental — Avangarde

– IRES (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) – va realiza sondaje la ieşirea de la urne în toate sectoarele Capitalei

– Asociaţia Institutul pentru Guvernanţă Europeană (IGE)

– Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului European

– BCS (Biroul de Cercetări Sociale)

– Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) – va face sondaje de opinie la iesirea de la urne, strict in scopuri de cercetare, in sectorul 4 al Capitalei (la secțiile de votare 738 — 742 organizate la Școala nr. 98 „Avram Iancu”).

CITEŞTE ŞI ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Tot ce trebuie să ştii despre votul de duminică. Reguli şi sancţiuni

CITEŞTE ŞI  SONDAJ IRES. Gabriela Firea, pe primul loc, urmată de Nicuşor Dan. Turcescu, înaintea lui Predoiu

CITEŞTE ŞI  REZULTATELE sondajului prezentat de Nicuşor Dan. Cum arată clasamentul pentru Primăria Capitalei

CITEŞTE ŞI ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cine sunt favoriţii la primăriile de sector. Datele sondajului IRES

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.  Biroul Electoral Central va informa opinia publică asupra prezenței la vot la alegerile locale din 5 iunie, orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității fiind 10,30, 13,30, 16,30, 19,30 și 21,30, iar orele de referință sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00 și 21,00.

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.  Alegerile pentru consilieri și pentru primari sunt valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

Pentru repartizarea mandatelor de consilier, biroul electoral de circumscripție stabilește pragul electoral al circumscripției, reprezentând 5% din numărul total al voturilor valabil exprimate în circumscripția respectivă. În cazul alianțelor politice sau electorale, la pragul de 5% se adaugă pentru al doilea membru al alianței 2%. Pentru alianțele cu cel puțin trei membri, pragul electoral este de 8%.

Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. În caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidații aflați în această situație.Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button