SMART CITY

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015- EDU.RO. NOTELE LA MATEMATICĂ ŞI ROMÂNĂ, EVALUARE NAŢIONALĂ 2015

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015- EDU.RO:

Peste 160.000 de elevi asteapta rezultatele la examenul de Evaluare Nationala, de care depind si liceele la care vor merge din toamna.

Rezultatele sunt afisate vineri, pana la ora 16:00, iar pana la ora 20:00, elevii pot depune contestatii. Acestea vor fi solutionate in perioada 27 – 29 iunie.

Candidatii pot solicita comisiei de organizare a Evaluarii Nationale sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. „Vizualizarea lucrarii nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015- EDU.RO:

Rezultatele de la evaluare naţională contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Ministerul Educaţiei a decis încă de anul trecut că media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3 – 7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4 – 8 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015- EDU.RO:

 Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

O zi mai tarziu, pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015- EDU.RO:

Cea de a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia in zilele de 3 si 4 septembrie. In perioada 9 – 11 iulie se vor face inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6 – 8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi.Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button