SMART CITY

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Au fost afişate primele NOTE. Şapte MEDII de 10 în Bucureşti

UPDATE Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 66,7% din cadidaţi au luat medii de promovare.

„Este un procent care reflectă starea din învăţământ. Nu ne poate mulţi procentul. Sperăm că prin măsurile pe care le vom lua să avem rezultate mai bune în următorii ani. Sunt cauze care ţin de structură şi de modul în care sunt abordate disciplinele pe care studiază elevii. Trebuie să luăm măsuri ŞI să îmbunătăţim situaţia”, a declarat Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, pentru DIGI24.

UPDATE Primele rezultate de la Bacalaureat, înainte de contestaţii, au fost publicate pe site-ul bacalareat.edu.ro. În Bucureşti doar şapte elevi au reuşit să obţină medii de 10.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Afişarea primelor rezultate al examenului naţional Bacalaureat 2016 este prevăzută pentru marţi, 12 iulie, până la ora 16.00. Tot marţi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la BAC 2016 vor fi făcute publice la data de 16 iulie.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2016

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Anul trecut, 66,41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul, în sesiunea iunie – iulie 2015, înainte de contestaţii. Rata a crescut la 67,9% după soluţionarea contestaţiilor.

Prima etapă a examenului de Bacalaureat 2016 s-a desfăşurat în perioada 13-15 iunie, cu evaluarea competenţelor linvistice de comunicare în limba română. În urma datelor publicate de Ministerul Educaţiei, peste 81.000 de elevi au obţinut certificatul de utilizator experimentat la această probă, peste 23.000 pe cel de utilizator avansat, în timp ce peste 9.000 au primit certificatul de utilizator mediu.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. În săptămâna 27 iunie – 1 iulie, candidaţii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice într- o limbă de circulaţie internaţională, constând în înţelegerea unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreaia au fost evaluate competenţele privind receptarea textului audiat, o probă scrisă cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia s-au evaluat competenţele privind recepratea textului citit şi producerea de mesaje scrise şi o probă orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia au fost evaluate competenţele privind producerea de mesaje orale şi interacţiunea orală.

Examenul de Bacalaureat 2016 a continuat cu proba scrisă la Limba Română, care a avut loc luni, 4 iulie, cu un subiect care a fost şi la sesiunea din anul precedent: „Ulima Noapte de Dragoste, Întâia Noapte de Război”.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. După proba la Limba Română, elevii au susţinut, marţi, testul de Limbă Maternă (în cazul minorităţilor naţionale).

Miercuri a avut loc proba la matematică, pentru elevii care au urmat cursuri liceale cu profil real. În aceeaşi zi, absolvenţii de profil Uman au susţinut proba la Istorie.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Sesiunea din acest an a exameului de Bacalaureat s-a încheiat vineri, 8 iulie, cu o probă la alegere la una din 10 materii (Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Sociologie, Filosofie, Logică, Psihologie sau Economie).

Ministerul Educaţiei anunţă că rata de participare la ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2016, cea la alegere, a fost de 95,45%.

Dintre cei 127.447 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 121.644 de candidaţi. 5.765 de candidaţi au absentat, iar 38 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Precizam că alţi 10.191 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiuni anterioare, recunoscute în sesiunea curentă potrivit metodologiei de organizare şi dsfăşurare a Bacalaureatului„, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 16 august.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button