REZULTATE ANCHETĂ „Tudor Vianu”: Profesorul a glumit, iar elevii NU s-au simţit umiliţi

de:
22 feb. 2016
1 Afișari
REZULTATE ANCHETĂ

„Ca urmare a informațiilor apărute în presă, referitoare la încălcarea normelor privind deontologia profesională de către un cadru didactic de la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a realizat o activitate de control care a constatat următoarele aspecte:

Domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinți și conducerea unității de învățământ pentru rezultatele deosebite obținute de elevi la examenul național de bacalaureat, olimpiadele și concursurile internaționale.

Din declarațiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înțeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simțit umiliți. Părinții elevului participant la incident nu au depus o reclamație referitoare la acest incident”transmite ISMB într-un comunicat de presă. 

ANCHETĂ la Vianu. Ministrul Educaţiei: „Este extrem de trist. Aşteptăm, sunt mai multe variante”

Conform sursei citate, profesorul de matematică Severius Moldoveanu a greşit însă din cauză că nu a respectat graficul de lucrări de la clasă. 

„Domnul profesor nu a respectat graficul susținerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unității de învățământ.

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unității de învățământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun.

Atât Inspectoratul Școlar al Municipiului București cât și conducerea unității de învățământ vor monitoriza activitatea domnului profesor privind modul de comunicare în relațiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări și reacții imprevizibile ale acestora”, transmite ISMB. 

PROTEST la Colegiul „Tudor Vianu” din Bucureşti. Profesorul de matematică, susţinut de elevi

Ministerul Educaţiei şi reprezentanţii ISMB au început un control la Colegiul National de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, după ce un elev ar fi obţinut mărirea notei cu un punct târându-se în genunchi. Ministrul Educaţiei Adrian Curaj spunea, după demararea anchetei, că „situaţia este „neclară” pentru că „sunt mai multe variante”.

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti s-au adunat, la începutul lunii februarie, în faţa şcolii, pentru a protesta faţă de acuzaţiile aduse profesorului de matematică conform cărora ar fi umilit un elev. Aceştia spuneau că totul a fost o glumă care a pornit de la un elev.

Cookies