ARHIVA B365

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. KLAUS IOHANNIS A CÂŞTIGAT detaşat ALEGERILE în Sectorul 6

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL 2. Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Electoral Central Sector 6, KLAUS IOHANNIS a fost votat de 132.589 de persoane cu drept de vot, reprezentând 58,86% din totalul voturilor valabil exprimate în secţiile de votare din Sectorul 6. Deşi rezultatul depăşeşte cu 4 procente media de la nivel naţional, scorul obţinut de IOHANNIS în sectorul condus de liberalul Rareş Mănescu este mai mic decât cel înregistrat în Sectorul 1, unde KLAUS IOHANNIS a fost votat de 61% dintre alegători.

Rareş Mănescu, primarul liberal al Sectorului 6, a fost implicat pe două fronturi în această campanie electorală. La prima vedere, el susţinea că este alături de candidatul ACL, Klaus Iohannis, dar, în realitate, în turul 1 al alegerilor, s-a implicat în atragerea de voturi pentru liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit ziuanews.ro.

De fapt, mâna sa dreaptă, fostul viceprimar- Spiridon Demirel a fost cel care s-a implicat cel mai mult in campania electorală pentru susţinerea lui Iohannis, Rareş Mănescu fiind unul dintre susţinătorii din umbră al campaniei pentru fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, acest aspect fiind cunoscut şi de liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, mai scrie sursa citată.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL 2. VICTOR PONTA a fost votat de 41,13% dintre cei care s-au prezentat la urne în secţiile de votare din Sectorul 6, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. În total, Ponta a obţinut, în Sectorul 6, 92.646 voturi, reprezentând 41,13% din sufragii. Rezultatul obţinut de Ponta în Sectorul 6 este mai mic cu peste 4% faţă de media de la nivel naţional, unde premierul a fost votat de 45,56% dintre alegători.

Vezi aici: KLAUS IOHANNIS, votat de peste 57% dintre bucureşteni

              Ce rezultate au obţinut IOHANNIS şi PONTA în Sectorul 2, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale

              Rezultat DEZASTRUOS pentru Ponta, în sectorul condus de Robert Negoiţă

              Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Sectorul 4, apropiat de cel de la nivel naţional

              PONTA A PIERDUT ALEGERILE şi în sectorul condus de Vanghelie

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, Turul II: 

Potrivit datelor BEC, Klaus Iohannis a primit 6.288.769 de voturi, la nivel naţional, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.264.383 dintre români.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică un procent de 64,10%.

Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscriși în listele electorale permanente — 10.042.721. Cei care au votat în altă secție de votare decât cea în care au fost arondați conform domiciliului — 1. 569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane.

REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, Turul II:

Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111.

Potrivit rezultatelor provizorii furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în străinătate a fost de 379.116.

BEC va mai primi în cursul zilei de miercuri procese verbale scrise privind centralizarea votului din județe, urmând ca joi să fie încheiat procesul verbal final și trimis spre validare la CCR, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button