ARHIVA B365

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tăriceanu s-ar putea îndrepta către un nou mandat de premier

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit stiripesurse.ro, rezultatele din primul tur dau peste cap planurile PSD pentru viitorul premier, în contextul în care, cu o săptămână înainte de alegeri, Victor Ponta anunţa că marţi, 4 noiembrie, coaliţia de guvernare se la întruni pentru a discuta despre viitorul premier. Candidatul PSD preciza că pe lista scurtă se află George Maior, actualul şef SRI, şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Luni, a doua zi după alegeri, există deja consultări informale în PSD cu privire la viitorul premier. Marţi ar putea fi convocat un Birou Permanent Naţional, însă surse din PSD susţin că un anunţ ar putea fi anunţat abia după al doilea tur de scrutin. Social-democraţii nu vor să ia o decizie pripită, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu a obţinut un scor mult sub aşteptări.

Planul iniţial era ca PSD să-l anunţe pe Tăriceanu premier, pentru ca în turul 2 Ponta să ia cât mai mulţi votanţi de dreapta. Preşedintele PLR a obţinut doar 5% în primul tur, iar o parte dintre votanţii săi, foşti membri şi simpatizanţi PNL, s-ar putea orienta înspre Iohannis în turul 2.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Voturile pe care le-am primit înseamnă o anumita obligație din partea mea si din partea colegilor mei. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum sa votăm în turul II și cum să îndemnăm simpatizanții mei să voteze în turul II”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu după anunțarea primelor exit-polluri.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dintre toți, Victor Ponta a fost ultimul candidat care nu a ieşit iniţial la declaraţii. Înconjurat de colegii din alianţa PSD-UNPR-PC, el s-a declarat mulţumit de primul tur al alegerilor prezidenţiale şi a anunţat că va încerca în turul doi să îi convingă pe susţinătorii celor 12 candidaţi care au rămas pe tuşă să îl susţină.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Echipa de campanie a lui Victor Ponta a recunoscut că rezultatele preliminare ale alegerilor arată că Victror Ponta a depăşit calculele făcute de ei. Însă au fost şi social-democraţi care au recunoscut că ar fi putut obţine un scor şi mai mare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 După aflarea primelor rezultate ale exit-poll-urilor, Victor Ponta părea că îşi pregăteşte deja campania pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC i-a lansat contracandidatului său Klaus Iohannis o invitaţie la patru dezbateri electorale, potrivit Digi24.

„Am un sentiment de mulțumire, mai sunt 14 zile și românii vor avea din nou după doi ani un președinte legitim. Mă voi adresa tuturor alegatorilor celor 12 candidați care nu au intrat în turul doi, voi încerca să îi reprezint pe acești alegători”, a promis Victor Ponta.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şeful campaniei lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, a fost cel care a facut prima declaraţie la sediul PSD, după exit-poll-uri. Acesta a spus că scorul obţinut de Victor Ponta a fost peste așteptări, adica peste cel înregistrat la alegerile europarlamentare, de 37,5 la sută. Liderii PSD îşi fac planuri pentru turul doi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „E pentru prima dată când PSD obține un scor semnificativ în diaspora. Dacă cifrele se confirmă, vom avea rezultate bune în câteva județe importante, dincolo de fieful tradițional al PSD. Klaus Iohannis are de recuperat o diferență mai mare decât cea pe care a avut-o de recuperat Băsescu…Este un contracandidat slab”, a conchis Liviu Dragnea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Și fostul președinte Ion Iliescu a comentat rezultatul lui Victor Ponta: „40% în primul tur, cu numărul ăsta de candidați, nu e rău, este o premisă bună. Diferența de 10 procente dintre primii doi este substanțială, asa că sunt premise pentru a câștiga”, a declarat președintele de onoare al PSD.

Cu toate astea, sunt social-democraţi care spun că Victor Ponta ar fi putut obţine mai multe voturi.

„Ar fi putut fi și mai bune rezultatele. Ar fi putut fi mai bine dacă ne moblilizam mai mult”, a spus Ecaterina Andronescu, președintele organizației PSD București.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Candidatul ACL, Klaus Iohannis, merge în turul doi al prezidenţialelor, alături de Victor Ponta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button