ARHIVA B365

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EUROPA: PPE – 212 mandate, extremiștii – 140

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EUROPA: Conservatorii din cadrul Partidului Popular Eeuropean (PPE) se clasează pe primul loc după alegerile europene, duminică, cu 212 mandate în viitorul Parlament European (PE), fiind urmaţi de socialişti (186), iar eurofobii ar putea obţine în total 140, potrivit unei noi estimări a PE, relatează AFP, potrivit realitatea.net.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EUROPA: Liberalii ar urma să rămână la treilea grup, cu 71 de eurodeputaţi, urmaţi de Verzi (55), potrivit acestei proiecţii realizate de către Institutul TNS pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE). Aceste patru grupuri proeuropene pierd toate mandate. Ele ar însuma 523 de eurodeputaţi, faţă de 612 în Parlamentul în exerciţiu. PPE pierde 63, socialiştii zece, liberalii 14, iar Verzii trei.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EUROPA: Stânga radicală ar obţine zece în plus, de la 35 la 45. La rândul lor, extremiştii şi eurofobii nu constituie un bloc omogen. Grupul eurofobilor din jurul partidului UKIP al britanicului Nigel Farage este creditat cu 36 de mandate (-4). Urmează „neînscrişii” în Parlamentul în exerciţii, ca Frontul Naţional Francez, FPÖ austriac sau PVV olandez, care aveau deja eurodeputaţi şi care ar putea să formeze un grup de extremă dreapta, având nevoie de cel puţin 25 de deputaţi din şapte ţări.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 – EUROPA: Acest bloc reprezintă 40 de deputaţii, dintre care peste jumătate provin din FN, în urma triumfului pe care formaţiunea l-a obţinut în alegeri în Franţa. Parlamentul i-a clasat, de asemenea, într-o rublică intitulată „alţii” pe aleşii al cărui partid nu era reprezentat în Parlamentul în exerciţiu, ca Mişcarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo din Italia, partidul antieuro AfD din Germania sau neonaziştii din cadrul formaţiunii Zori Aurii din Grecia. Acest ansamblu eteroclit ar deţine 67 de mandate. Grupul conservatorilor britanici şi polonezi ar obţine 40 de mandate (-2).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button