ARHIVA B365

REZULTATE ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cu cine vrea să facă majoritate PSD în CGMB şi la sectoare

Liviu Dragnea a precizat că echipa Gabrielei Firea este conştientă că votul pe care l-au obţinut presupune o „responsabilitate uriaşă” şi nu este „un ce în alb”, scrie Mediafax.

 „Este pentru prima oară după Revoluţie când un partid politic câştigă tot, şi Primăria Generală şi primăriile de sector. Asta înseamnă pentru noi toţi o responsabilitate uriaşă. Această încredere acordată nouă de către bucureşteni nu este un cec în alb„, a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte Capitala, Liviu Dragnea a spus că PSD-UNPR au 24 mandate, ALDE 4 mandate, astfel încât „avem posibilitatea să putem face majoritatea în CGMB, avem un mandat în plus faţă de majoritatea necesară”.

Cât despre sectoare, liderul PSD a anunţat că la 2, 3, 5 şi 6 majoritatea va fi formată din PSD, UNPR şi ALDE, iar la 1 şi 4 aşteaptă numărătoarea finală, dar că şi acolo speră să poată face majoritatea doar cu ALDE.

Dragnea a spus că social-democraţii se vor reuni marţi în şedinţa Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta despre formarea majorităţilor în consiliile judeţene. „În restul ţării, pentru Consiliile Judeţene, în 14 judeţe din România PSD are majoritate singur şi va putea pune preşedinţii de Consilii Judeţene. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. Asta înseamnă 25. În încă două judeţe, putem face majoritate PSD – ALDE – UNPR. În total 27. În schimb, mai sunt trei sau patru judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde avem şanse ca PSD să formeze majoritate împreună cu alte partide, cu excepţia PNL, cu excepţia PMP”, a anunţat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că partidul pe care în conduce a câştigat 19 municipii reşedinţe de judeţ, dintre care şase sunt noi. De asemenea, Dragnea a afirmat şi că, potrivit rezultatelor parţiale, PSD are un număr de primării mai mare decât numrul de primării cu care a intrat în aceste alegeri.

Potrivit datelor parţiale comuicate de BEC, la votul pentru CGMB ierarhia este urmãtoarea: PSD 39,81%, USB 24,95%, PNL 13,23%, PMP 7,2%, ALDE 6,46%, PDS 2,99%, PER 2,02%, PRU 1,94%, PNŢCD 0,97% şi UDMR 0,39%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button