ARHIVA B365

REZULTATE ALEGERI 2014, TURUL DOI VOT DIASPORA. Ce spun BES și BEC despre prelungirea votului. FOTO

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA, REZULTATE TURUL II, REZUlTATE EXIT-POLL DIASPORA. ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. „Nu au fost sesizate nereguli în ceea ce priveşte procesul electoral. În schimb, mai mulţi cetăţeni şi-a exprimat nemulţumirea, prin email sau telefonic, pentru faptul că s-au format cozi şi le este teamă că nu vor vota toţi. Am mai primit sesizări şi de la asociaţii care au cerut prelungirea programului de votare”, a precizat locţiitorul preşedintelui BES, Andra Monica Asănică, potrivit realitatea.net.

ACL și PMP au cerut prelungirea preogramului pentru votul din diaspora. Cătălin Predoiu a declarat că Guvernul este în măsură să dea o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Răspunsul Biroului Electoral Central la adresa ACL prin care se solicita inca de la primele ore ale diminetii prelungirea programului de vort pentru sectiile din Diaspora. Ora prevazuta in lege este ora 21.00 cand se vor inchide toate sectiile de votare – se spune in adresa BEC de raspuns prezentată de stiripesurse.ro.

rapsuns

raspuns acl

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA, REZULTATE TURUL II, REZUlTATE EXIT-POLL DIASPORA. ALEGERI 2014 VOT DIASPORA.  Jurnalistul Realitatea Tv, Rareș Bogdan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru românii din Diaspora prin care îi îndeamnă să rămână să voteze, chiar și până la 6 dimineața dacă va fi nevoie.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA, REZULTATE TURUL II, REZUlTATE EXIT-POLL DIASPORA. ALEGERI 2014 VOT DIASPORA.  „ANUNT IMPORTANT! Nu cedati! Este extrem de important sa nu plece nimeni din cozile aflate in fata Ambasadelor, Consulator si Centrelor Culturale, TOTI cei aflati in cozi la ora 21.00 veti fi inconjurati cu garduri de protectie si forte de ordine si veti avea sansa sa intrati in Sectiile de Vot chiar daca va dura pana la 6.00 dimineata sa votati cu totii! Asta se discuta acum la BEC!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

 vot

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. Întrebată dacă se ia în considerare prelungirea programului de vot, purtătorul de cuvânt al BES a precizat că instituţia nu are atribuţii în acest sens, iar legea nu permite acest lucru.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. ACL CERE PRELUNGIREA VOTULUI ÎN DIASPORA 

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA, REZULTATE TURUL II, REZUlTATE EXIT-POLL DIASPORAALEGERI 2014 VOT DIASPORA. ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. „Potrivit dispoziţiilor legale, procesul electoral se încheie la ora 21:00. BES nu are competenţe să prelungească programul de vot în condiţiile în care textul de lege e clar şi nu lasă loc de excepţii”, a explicat Andra Monica Asănică.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA, REZULTATE TURUL II, REZUlTATE EXIT-POLL DIASPORAALEGERI 2014 VOT DIASPORA. ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. În ceea ce priveşte recomandările BES către birourile secţiilor de votare, purtătorul de cuvânt a precizat că membrilor birourilor li s-a recomandat să eficientizeze „cât mai mult” procedura de completare a tabelelor. La secţiile unde reprezentanţii formaţiunilor politice au întârziat, BES a recomandat ca aceştia să fie primiţi.

ALEGERI 2014 VOT DIASPORA. „Oamenii lucrează la capacitate maximă, spre exemplu la Bologna nici nu au reuşit să se ridice de pe scaune. La secţia de la Ambasada din Paris o doamnă s-a simţit rău din cauza epuizării, i s-a dat puţină apă, a stat 5 minute după care şi-a reluat activitatea”, susţine judecătorul BES.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button