BAZAR

Reykjavik a oprit iluminatul public timp de o oră pentru a putea fi admirată aurora boreală VIDEO

Municipalitatea anunțase într-un comunicat că cele mai multe cartiere din capitala Islandei, inclusiv centrul său, vor fi lăsate în întuneric între orele locale 22:00 și 23:00, scrie Agerpres.

Locuitorii au fost, de asemenea, invitați să participe, stingând luminile din casă, astfel încât ‘‘întunericul să fie mai complet și poluarea luminoasă minimă„, conform comunicatului.

Capitala cea mai nordică din lume, Reykjavik, este un excelent punct de observare pentru acest fenomen natural deosebit, fără lumina lămpilor stradale.

 

Data nu a fost aleasă la întâmplare, întrucât miercuri seara Luminile Nordului urmau să fie cele mai spectaculoase, după cum a prognozat The Icelandic Met Office (IMO).

Aurorele boreale, o strălucire intensă observată pe cer în timpul nopții, apar în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie.

Potrivit oamenilor de știință, aceste fenomene naturale sunt cauzate de explozii solare în cursul cărora sunt lansate enorme cantități de particule încărcate cu energie care sunt atrase de câmpul magnetic al polilor Pământului, iar când intră în contact cu atmosfera terestră se transformă în aceste vâlvătăi supranaturale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button