Revoluție urbană pornită, peste noapte, pe străzile din Sectorul 6 al Bucureștiului. Apar stâlpii pro-autonomie pe trotuar, după cei anti-parcat

23 feb. 2022
16203 afișări
Revoluție urbană pornită, peste noapte, pe străzile din Sectorul 6 al Bucureștiului. Apar stâlpii pro-autonomie pe trotuar, după cei anti-parcat

Una dintre administrațiile de sectoare din Capitală, aflată în urmă ca ritm de dezvoltare față de altele, și-a luat avânt în ultimele luni și s-a apucat serios de transformarea cartierelor sale. Iarna blândă din București le-a permis constructorilor să se desfășoare pe străzile și trotuarele din Sectorul 6, iar lucrările avansează de la o simplă asfaltare și reabilitare, la o schimbare a filosofiei de conviețuire urbană.

Aproape fără nicio consultare prealabilă, primarul Ciucu afișa, în urmă cu o săptămână, imagini cu stâlpi anti-parcat deja instalați în intersecții și în apropierea trecerilor de pietoni. Soluția, contestabilă la capitolul estetic, a fost introdusă aproape forțat pentru a crea vizibilitate și siguranță pietonilor. Eliberarea intersecțiilor și a zonelor din proximitatea trecerilor de pietoni a fost urmată astăzi de un nou anunț: Primăria Sectorului 6, prin Biroul Mobilitate Urbană, a montat stâlpi pentru delimitarea traficului pietonal, pe 21 de străzi și a publicat lista acestora, dar și imagini cu noii stâlpi care apar pe trotuarele din sector.

„Continuăm să eliberăm trotuarele de mașini! Pietonii – mămicile cu cărucioare, persoanele vârstnice – cu toții sunt importanți pentru noi”, a deliberat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe Facebook, postare care a strâns sute de comentarii, unele de nemulțumire din partea șoferilor, altele, majoritatea, de bucurie, că li s-a făcut dreptate pietonilor.

Străzile pe care Biroul de Mobilitate Urbană a Primăriei Sectorului 6 a montat stâlpii pro-autonomie pe trotuar:

1. Strada Mărgelelor;
2. Strada Stupca;
3. Aleea Potaisa;
4. Strada Valea Lungă;
5. Bd. Timișoara cu Str. Valea Oltului;
6. Aleea Ghirlandei;
7. Strada Costin Nenițescu;
8. Aleea Cetățuia;
9. Bd. Iuliu Maniu nr. 94- montat bolarzi;
10. Aleea Valea Prahovei – Școala Gimnazială Adrian Paunescu;
11. Aleea Valea Prahovei nr. 1A;
12. Strada Ștefan Crișan;
13. Drumul Taberei (Str. Sibiu – Piața Moghioroș);
14. Drumul Taberei (Amenajare Azzuro);
15. Bulevardul Ghencea, porțiunea cuprinsă între Strada Cara Anghel și Strada Constantin Titel Petrescu;
16. Drumul Taberei – Valea Ialomiței (Raiffeisen Bank);
17. Bulevardul Uverturii (Strada Partizanilor – Virtuții );
18. Strada Valea Cascadelor cu Bd. Timișoara;
19. Aleea Sandava;
20. Strada Partizanilor;
21. Aleea Pasărea în Văzduh.

„Acțiunea va continua și în alte zone, pentru ca pietonii să poată circula în siguranță pe trotuar.”, promite primarul Sectorului 6.

B365.ro va continua să publice detalii despre proiectul de transformare a străzilor și trotuarelor din Sectorul 6.

 

 

Cookies