Revoluție la Primărie! Majoritatea companiilor municipale vor dispărea. Nicușor Dan distruge lucrarea”firii”: Asta-i viața!

09 dec. 2020
312 Afișari
Revoluție la Primărie! Majoritatea companiilor municipale vor dispărea. Nicușor Dan distruge lucrarea

Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că majoritatea companiilor municipale vor dispărea, iar managerii lor vor fi dați afară. Cu toate acestea, personalul acestor firme nu își va pierde locurile de muncă, ci va fi „importat” către administrația centrală.

Nicușor Dan pare că a ales, în locul unei conferințe de presă la PMB, un interviu în direct la Digi24. Și vai cât a vorbit și câte a spus. Una dintre informațiile cu adevărat importante, pe lângă vechea poveste că nu o să fie căldură și apă caldă pentru toți, este că marea majoritate a companiilor municipale vor fi desființate, iar managerii lor vor fi dați afară.

Cu toate acestea, angajații lor nu își vor pierde slujbele, ci vor fi „importați” către administrație. Nu asta va fi, însă, și soarta șefilor, a explicat primarul general, potrivit digi24.ro.

Ce companii municipale mai rămân în picioare

Întrebat câte dintre companiile municipale vor dispărea, Nicușor Dan a răspuns că „cele mai multe dintre ele”. Vor rămâne STB-ul (compania pentru transportul public) și Termoenergetica, plus Energetica, o companie-satelit a Termoenergetica, iar din celelalte „o să aducem colective importante către administrație”, a precizat Nicușor Dan. „Nu și managementul, care e total defectuos”, a adăugat primarul general.

Asta-i viața, a zis Nicușor Dan

Angajații vor fi, astfel, preluați de Primăria Capitalei, dar nu și companiile ca atare, a explicat primarul.

„Asta-i viața, da!”, a răspuns Nicușor Dan la întrebarea „Și managerii ce fac, rămân fără joburi, dispar?”.

Întrebat în cât timp se va întâmpla aceasta, primarul general a explicat că este o decizie ce ține de Consiliul General al Capitalei.

„Eu sper ca foarte curând, noua majoritate din Consiliul General să numească noile Adunări Generale, care să numească noile Consilii de Administrație, cu mandat să lichideze, adică să întrerupă contractele și bineînțeles, acolo unde sunt colective importante de oameni și valoroase, să le aducă către Administrație”, a mai spus primarul general al Capitalei la Digi24.

Cookies