ÎN BUCUREȘTI

Revoluția verde din Sectorul 1 se lasă cu amenzi drastice. Zecii de mii de lei amendă pentru un singur șofer. Incredibil ce a făcut

A început revoluția verde în Sectorul 1 cu pedepse serioase pentru cei care încalcă legea. Sancțiune de 20.000 de lei. pentru proprietarul unui autovehicul transformat în “pubelă de gunoi”, dată recent și amenzi de peste 530.000 de lei pentru persoanele fizice sau juridice care au încălcat prevederile legale privind protecţia mediului, în ultimele trei luni.

Pentru menținerea curățeniei și pentru protejarea sănătății populației, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, continuă acțiunile de identificare și sancționare contravențională a celor care abandonează deșeurile în locuri nepermise și nu respectă legislația în privința protecției mediului, anunță autoritățile într-un comunicat.

20.000 de lei amendă pentru un șofer

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, pe Str. Limanului din cartierul Chitila de pe raza Sectorului 1 al Capitalei a fost identificat un autovehicul încărcat cu deșeuri, care fusese transformat în “pubelă de gunoi”.

Aceștia au procedat la identificarea și sancționarea contravențională a proprietarului autovehiculului cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Totodată, în primele trei luni ale anului 2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 295 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 532.150 de lei, persoanelor fizice sau juridice care nu respectau prevederile legale privind protecția mediului.

Acțiunile Poliției Locale Sector 1 de depistare și sancționare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public sau privat din această zonă administrativă vor continua până când acest fenomen va fi eradicat.

Poliţiştii locali au aplicat, în primele trei luni ale anului, amenzi de peste 530.000 de lei persoanelor fizice sau juridice care au încălcat prevederile legale privind protecţia mediului, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, miercuri.

Cele 295 de sancţiuni contravenţionale au avut o valoare de 532.150 de lei.

Printre amenzile aplicate în aprilie se numără una de 20.000 de lei în cazul unui autovehicul încărcat cu deşeuri, identificat pe strada Limanului din cartierul Chitila, care fusese transformat în „pubelă de gunoi”.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button