Revoluția parcărilor în București, cu marcaje albastre care s-au transformat în desene pe asfalt. Vopseaua s-a șters. Ce răspunde Compania Parking București

16 sept. 2022
6745 Afișari
Revoluția parcărilor în București, cu marcaje albastre care s-au transformat în desene pe asfalt. Vopseaua s-a șters. Ce răspunde Compania Parking București

O arteră centrală. Bulevardul Schitu Măgureanu. Aici parchează majoritatea bucureștenilor care vin să se plimbe în Parcul Cișmigiu. Liniile albastre care delimitează locurile de plată ce aparțin municipalității, și care sunt taxate cu 10 lei ora, s-au șters. Când au fost realizate?

Am solicitat un punct de vedere de la șeful Companiei Parking București, Cristian Olaru, care ne-a comunicat că marcajele au fost efectuate în 2018, deși au culoarea albastră și nu albă, și că acestea vor fi refăcute.

”Marcajele orizontale sunt efectuate de către echipele CMPB cu vopsea profesională special dedicată acestor lucrări. Garanția pentru vopseaua aplicată variază între 6 și 12 luni. Parcajul Schitu Măgureanu face parte din primele parcaje care au fost amenajate după preluarea administrării serviciului public de parcare de către Compania Municipală Parking București SĂ.”, a declarat acesta.

Parcările în centrul Capitalei sunt revopsite

Cristian Olaru a afirmat, pentru B365, că lucrările au fost corespunzătoare calitativ și în perioada de garanție nu au apărut probleme legate de calitatea materialelor și/sau a manoperei.

”Compania Municipală Parking București S.A. folosește pentru marcaje atât materiale speciale dedicate activității cât și scule și dispozitive profesionale de marcat.”, ne-a garantat directorul Companiei Muncipale Parking S.A.

Compania a intrat într-un proces de refacere a marcajelor în toate parcajele pe care compania le are în administrare și desfășoară activități specifice de întreținere și curățenie, ne-a mai precizat acesta.

Potrivit lui Olaru, a fost refăcut marcajul la aproape 1000 de locuri de parcare. Compania deține în total 13.000 de locuri de parcare în zonele centrale, 0,1 și 2, conform planului tarifar care este de 10, 5 și respectiv 2,5 lei.

Doar în ultimele zile au fost reabilitate marcajele din mai multe zone din București: Sala Palatului, Ion Câmpineanu, Bulevardul Aviatorilor, Terasă Sidney, Rond Pescăruș, Pescăruș și Stradă Eforie, însumând 915 locuri.

”Strada Schitu Măgureanu este pe lista noastră de priorități iar marcajele vor fi refăcute după obținerea avizelor necesare intervenției. Așa cum am arătat, suntem preocupați pentru creșterea permanentă a calității serviciilor oferite cetățenilor și nu facem rabat de calitatea lucrărilor pe care le efectuăm.”, a mai spus acesta.

Din 15 august 2022, în București s-a impus respectarea regulilor privind parcarea cu plată în centrul Capitalei, după ce CGMB a alocat resurse financiare pentru realizarea de noi parcări ale municipalității.

Din acea dată, oficialii Primăriei Capitalei, Nicușor Dan și viceprimarul Stelian Bujduveanu, au spus că nu vor mai tolera parcarea pe trotuare sau neplata în spațiile amenajate de municipalitate.

Îți recomandăm și:

Cookies