Revoluția Gunoaielor din București | În S6, unde nu e loc de ghene subterane, se vor amplasa clasic, la suprafață. Sunt zeci de astfel de cazuri

25 oct. 2023
5834 Afișari
Revoluția Gunoaielor din București | În S6, unde nu e loc de ghene subterane, se vor amplasa clasic, la suprafață. Sunt zeci de astfel de cazuri
Revoluția Gunoaielor din București | În S6, unde nu e loc de ghene subterane, se vor amplasa clasic, la suprafață. Sunt zeci de astfel de cazuri | Sursa foto: Facebook - PS6

Primăria Sectorului 6 transmite noi informații legate de ghenele care vor fi amplasate în aria administrată. Acolo unde amplasarea ghenelor îngropate nu este posibilă din diverse motive vor fi puse unele supraterane.

PS6 amplasează 143 de ghene supraterane

În Sectorul 6 vor fi amplasate un număr de 143 de ghene supraterane, acolo unde cele îngropate nu pot fi amenajate din cauza utilităților sau a lipsei de spațiu. Acestea sunt insule ecologice împărțite tot pe 4 fracții, spune Ciprian Ciucu.

Sunt insule ecologice tot pe 4 fracții: deșeuri biodegradabile, reziduale, hârtie/carton, plastic/metal. Am fost la Breaza, la producătorul care ne va livra aceste ghene moderne supraterane.

Fiecare modul are o trapă pe care gunoiul este introdus. Acesta cade într-un container mobil, pe roți, având o capacitate de 1.100 de litri.

Sursa foto: Facebook - PS6
Sursa foto: Facebook – PS6

Primăria Sectorului 6 a explicat, pe pagina de Facebook, și de ce sunt utile și de ajutor pentru bucureșteni aceste pubele supraterane.

Containerele sunt încăpătoare, descărcarea se face rapid, pentru că au niște sisteme de prindere. Mașinile de salubritate vor colecta gunoiul cu ușurință și, astfel, nu vor bloca străzile.

Insulele ecologice sunt dotate cu camere de supraveghere, prevăzute cu panouri solare.

Marius Gavriluț, directorul tehnic al companiei românești care produce pubelele, spune că nimic nu poate pătrunde în interior:

Totul este închis, nimic nu poate pătrunde în interior. Ușa se deschide cu o cheie specială doar de către salubristul care vine, în ziua stabilită, să ridice deșeurile. În plus, containerele se pot curăța ușor.

De asemenea, prin desființarea tomberoanelor clasice din prezent, numărul gândacilor și al șobolanilor se va diminua, speră edilul Sectorului 6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, menționează că „este doar începutul”, pentru că în următorii câțiva ani vor exista astfel de insule ecologice peste tot.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies