Revoluția de pe Centura Bucureștiului: intersecții pe trei niveluri: teran, subteran și suprateran. Contractul pentru lucrări a fost semnat

05 iul. 2022
4572 Afișari
Revoluția de pe Centura Bucureștiului: intersecții pe trei niveluri: teran, subteran și suprateran. Contractul pentru lucrări a fost semnat
Revoluția de pe Centura Bucureștiului: intersecții pe trei niveluri: teran, subteran și suprateran. Contractul pentru lucrări a fost semnat | Sursă foto: Facebook-Irinel Ionel Scriosteanu

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a anunțat că marți a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de lărgire la patru benzi a Centurii Rutiere a Bucureștiului.

Intersecții pe trei niveluri pe Centura Bucureștiului

Contractul ce a fost semnat marți, 5 iunie 2022, face referire la lucrările de lărgire a lotului II al Centurii București, aflat între A1 (km55+520) li DN5 (km 40+000) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava, informează Irinel Ionel Scrioșteanu.

De această lucrare se vor ocupa RIZZANI DE ECCHER S.p.a. (lider) și S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. (asociat), după cum a informat secretarul de stat.

Ceea ce face ca această lucrare să fie una specială, este că în premieră se vor realiza intersecții de trei niveluri. Mai exact, subteran, teran și suprateran.

Iată ce intersecții vor fi amenajate:

  • Intersecție Centură București: DN5 (inclusiv reabilitarea pasajului peste DN5),
  • Pasajul subteran pe CB km 44+725 – DC 18 Măgurele,
  • Intersecție Centură București – DC20 (Vârteju) și Cazarma Măgurele km 46+040,
  • Intersecție Centură București – DN6 (Alexandria).

Va fi amenajată și o parcare de lungă durată

Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că pe actuala Centură a Bucureștiului urmează să fie amenajată prima parcare de lungă durată. În aceasta vor putea fi parcate chiar și camioanele.

Această parcare va fi amplasată la km 54+765, iar accesul le va fi asigurat șoferilor din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drumul de legătură. Astfel accesul va putea fi făcut din toate direcțiile.

Așa cum a mai spus, toată Centura Capitalei va avea patru benzi de circulație, până în 2025, a declarat secretarul de stat, Irinel Ionel Scrioșteanu

Pe același traseu se află și pasajul Domnești, lucrare ce este separată ce proiectul de lărgire la Centurii București.

Cookies