REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989 – 20 decembrie. Filmul evenimentelor din decembrie 1989

de:
20 dec. 2014
2 afișări
REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989 - 20 decembrie. Filmul evenimentelor din decembrie 1989

REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989 – 20 decembrie. La Comitetul județean PCR, o delegație a revoluționarilor, constituită ad-hoc, le cere lui Constantin Dăscălescu și lui Emil Bobu, veniți de la București, destituirea lui Ceaușescu, dizolvarea guvernului, eliberarea arestaților, redarea către familii a trupurilor celor uciși în zilele anterioare, informarea corectă asupra evenimentelor de la Timișoara, scrie Agerpres.

rev

Sub presiunea mulțimii, o parte a revendicărilor sunt acceptate, la celelalte se promite că va răspunde Ceaușescu personal.

Se lansează ideea constituirii Frontului Democratic Român și aceea a declanșării grevei generale.

rev

REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989 – 20 decembrie. București — Seara, Nicolae Ceaușescu, întors din vizita efectuată în Iran, apare la postul de televiziune, calificând evenimentele de la Timișoara ca fiind opera unor huligani, elemente antinaționale, teroriste etc. În cadrul aceluiași discurs, secretarul general al PCR anunță că, întrucât manifestanții au atacat unitățile militare, acestea au fost obligate să se apere, folosind armamentul din dotare.

rev

În noaptea de 20 spre 21 decembrie, Comitetul Municipal PCR hotărăște organizarea, în Piața Republicii (Piața Palatului) din fața sediului Comitetului Central al PCR, a unui mare „miting popular” care să condamne „acțiunile huliganice” de la Timișoara.

Cookies