FIT CITY

Revoltător: Bolnavii de la Bălăceanca umblă goi prin spital

Bolnavii de la „Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Bălănceanca” trăiesc în condiţii inumanegraţie nepăsării celor care ar trebui să îi îngrijească.

Centrul se află în aceeaşi curte cu Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu”. Timp de două zile, la aceeaşi oră, reporterii „România Liberă” au filmat incognito bolnavii aflaţi la recuperare (trebuie spus că pacienţii internaţi aici sunt aduşi pentru o perioadă determinată de timp).

O femeie trecută de 50 de ani, numai piele şi os, dezbrăcată de la brâu în jos, s-a plimbat nestingherită, zeci de minute, în ambele zile prin curtea spitalului printre ceilalţi bolnavi. În apropierea ei, pe o bancă a fost văzută în ziua a doua o infirmieră care nu a avut nici o reacţie. Impasibil a rămas şi singurul gardian care stătea pe o bancă la intrare alături de alţi pacienţi. 

De altfel, la un moment dat, aflat la câţiva metri de gardian, un bărbat a început să caute în gunoi. Un alt pacient a stat minute în şir întins pe nisip. Asta a doua zi, pentru că în prima şi-a turnat nisip în cap întins tot pe jos în apropierea coşurilor de gunoi. RL a surprins şi un alt bărbat care stătea în fundul gol. Probabil într-un gest reflex a început să îşi ridice pantalonii când a văzut reporterii. O femeie era dezbrăcată de la brâu în sus, iar ceilalţi pacienţi o priveau impasibili. Din nou, nici o reacţie din partea supraveghetorilor. 

Mai multe detalii pe România Liberă. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button