Revolta socială din Bolintin Vale, după crimă, explicată de Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Vendeta se realizează atunci când instituțiile statului devin necredibile

13 ian. 2022
1179 Afișari
Revolta socială din Bolintin Vale, după crimă, explicată de Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Vendeta se realizează atunci când instituțiile statului devin necredibile

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat că revolta oamenilor din Bolintin Vale a plecat de la greșelile oamenilor legii în ancheta începută după crimă și în reținerea celor vinovați de uciderea șoferului.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a comentat, la Realitatea PLUS, că această situație a oamenilor revoltați este o „vendeta”, un act colectiv de a se cere dreptate în fața agresorilor, altfel cazul de omor ar fi rămas doar o faptă simplă.

„Așteaptă o scânteie ca să explodeze. Să presupunem că nu se ridicau oamenii azi-noapte. Fapta rămânea o faptă simplă. Un șofer, o cărămidă și a murit. (…) Această situație a oamenilor revoltați a fost generată… , este o >. Vendeta se realizează atunci când instituțiile statului devin necredibile, intră în derizoriu. Există expresia românească >. Este la un pas de a actualiza Hădărenii, a avertizat psihologul criminalist Tudorel Butoi, referindu-se la conflictele din satul din județul Mureș din 1991, 1993 cu comunitatea de romi, relatează realitatea.net.

Tudorel Butoi a criticat decizia de a reține doar un singur agresor, și nu întreaga grupare care a acționat și a provocat scandalul și crima din Bolintin Vale.

„Pentru juriști și oameni politici, aici ați avut grup organizat, infractional. Cum poti sa-l retii pe unul, si ceilalti trei sa se uite la televizor?! La o incăierare nu merge toata gruparea în inchisoare si urmărirea penală se finalizează cu toti in stare de arest?! Că asta i-a provocat pe oamenii ăia.

Cum ați putut tolera, juriștilor, să fie scoasă din conținutul constitutiv al infracțiunii componenta pericolului social?! Adunați-vă!”, a comentat Tudorel Butoi, într-o declarație dată la Realitatea PLUS după evenimentul tragic din Bolintin Vale.

Un șofer de microbuz a murit după ce a fost agresat de mai mulți bărbați din Bolintin Vale, duminică, 9 ianuarie. Decesul s-a produs după ce a fost lovit cu o piatră în cap de unul dintre aceștia. Localnicii au ieșit în stradă de miercuri seară și sunt revoltați că nu se iau măsuri împotriva celor care provoacă de câțiva ani mai multe scandaluri, sunt implicați în furturi și violențe în oraș.

Cookies