ARHIVA B365

Revoltă în PNL contra lui Crin Antonescu. Se cere schimbarea conducerii prin Congres

Sorin Ilieşiu crede că liberalii au nevoie de un nou lider care să reconsolideze relaţiile cu partenerii din USL. Astfel, ar fi nevoie de o listă comună a USL la alegerile europarlamentare, iar în vederea alegerilor prezidenţiale să fie reconfirmată o candidatură din partea PNL cu întreaga susţinere a PSD, UNPR şi PC sau o rocadă prin care liberalii să preia şefia Guvernului, iar social-democraţii să desemneze candidatul pentru Cotroceni.

„De o săptămână suntem în criză politică pentru că domnul Crin Antonescu nu poate avea un dialog constructiv (…) Domnul Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă cea mai bună soluţie în momentul de faţă. Domnul Antonescu ar trebui să facă un pas înapoi”, a declarat Ilieşiu la România TV.

Senatorul a precizat că există două motive importante pentru care este necesară această schimbare. „Trebuie să găsim o soluţie să menţinem USL din respect faţă de electoratul ce a votat Uniunea Social-Liberală în proporţie atât de mare. În al doilea rând, succesul economic al guvernului USL, cu o creştere economică de 3,5% în 2013, este o garanţie că formula USL este o formulă de succes (…) Domnul Antonescu în ultima vreme se cramponează de lucruri minore în loc să vadă interesul naţional. Adică riscăm să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor”, a apreciat Ilieşiu.

Acesta a precizat că nu a discutat cu Popescu-Tăriceanu despre ideile sale, înainte de a le prezenta colegilor de la Senat, dar a spus că Tăriceanu s-a ilustrat ca premierul ce a asigurat românilor cel mai mare nivel de prosperitate în ultimii 70 de ani.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora, a spus că demersul lui Ilieşiu reprezintă rezultatul frustrării că acesta nu va fi pus pe listele pentru alegerile europarlamentare din acest an.

„Nu are sens să daţi glas frustrărilor şi nemulţumirilor dumneavoastră. Nu are sens să vă supăraţi şi să aruncaţi cu noroi”, a i-a spus Pocora lui Ilieşiu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button