Revolta de după accidentul din București de pe trecerea de pietoni din Antiaeriană. Voluntarul, primul sosit la băiatul de 19 ani: ”Degeaba s-au făcut zeci de petiții către Primăria Nimănui”

12 oct. 2022
63195 afișări
Revolta de după accidentul din București de pe trecerea de pietoni din Antiaeriană. Voluntarul, primul sosit la băiatul de 19 ani: ”Degeaba s-au făcut zeci de petiții către Primăria Nimănui”

Viața unui adolescent de 19 ani, din clasa a XII-a, s-a sfârșit, marți seara, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni de pe Șos. Antiaeriană din București.

Tragedia a creat brusc o revoltă a locuitorilor din zonă, dar nu împotriva șoferului vinovat, care asista îndurerat alături de familia băiatului.

Oamenii s-au strâns în stradă pentru că de ani de zile cer prin petiții să fie semaforizată sau să se ia cele mai bune soluții pentru a evita accidentele de pe o șosea în linie dreaptă, unde trecerile de pietoni sunt dese, poate inutil, dar nesemaforizate.

”Degeaba s-au făcut zeci de petiții către Primăria Nimănui, pentru punerea șoselei în siguranță. Nu au făcut nimic. Tributul: acest copil nu mai este printre noi.”, spune neputincios voluntarul care a ajuns, marți seara, primul la băiatul accidentat.

„Accident Antiaeriană. Nu mai respiră.”

Voluntarul, care face parte dintr-o rețea de voluntari care acordă primul ajutor, povestește că a primit alerta de la un coleg de program și a ajuns primul la băiatul lovit de mașină: „Accident Antiaeriană. Nu mai respiră.”

”Am ajuns într-un suflet. Imaginea trupului inert, aruncat la vreo 20 de metri pe asfalt, nu e ceva care să se mai șteargă vreodată.

Am luat trusa de resuscitare, mi-am pus mănuși și, cu ajutorul unui tip foarte curajos, care ne anunțase despre accident prin canale ce au fost mai rapide decât 112, l-am întors pe spate.

El i-a ținut capul în ax, eu am început compresiile toracice.

Sângele a început să apară din urechi, din nas, din gură…pe moment, te concentrezi pe ce ai de făcut. Ignori emoțiile, ignori probabilitatea extrem de mică de a-l mai salva.

Ni s-a alăturat un echipaj de prim ajutor al SMURD, oameni faini, având-o ca voluntar pe doamna profesor universitar Virginia Mărăcine, apoi a venit Petrișor al meu, asistent SABIf, aflat în timpul liber.

Apoi un echipaj cu medic de la SABIf (doamna doctor Pirpiliu), tot așa, cu oameni minunați și foarte sufletiști, plus Max, colegul meu voluntar.

Nu erau prea multe de făcut, dar s-au făcut toate cele pentru a-l salva.”, povestește voluntarul care a ajuns la tânărul accidentat, și care își împărtășește emoțiile pe comunitatea de Facebook, ”Primul ajutor calificat – comunitate – Trăirile unui voluntar”.

”Iarăși, expresia părintelui ajuns la fața locului este de nedescris. Durerea șoferului vinovat, la fel.”, mai spune acesta.

”Neputință, silă, poate milă pentru cei care conduc orașul acesta…un cumul de sentimente negative am după seara trecută.”, spune voluntarul care a ajuns înaintea echipajului SMURD la băiatul de 19 ani

Copleșit de emoții, acesta consideră că accidentul s-a produs ”din cauza vitezei, grabei, și orașului de necontrolat în care trăim.”

”Degeaba s-au făcut zeci de petiții către Primăria Nimănui, pentru punerea șoselei în siguranță. Nu au făcut nimic.
Tributul: acest copil nu mai este printre noi. L-am lăsat pe asfalt, acoperit de o folie a morții, alături de o familie distrusă.”, încheie voluntarul martor la scenele tragice de după accident.

Într-un top făcut de cotidianul Libertatea pe baza datelor oficiale legate de accidente, Șos. Alexandriei /șos. Antiaeriană se află pe locul 10 în București la numărul de accidente. Din căutările B365, din surse deschise, Facebook și comunități, ultimul accident mortal s-a produs în 2020, tot pe o trecere de pietoni.

Îți mai recomandăm și:

Cookies