Revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București. Plan pus la cale de Primăria Sectorului 2 și Banca Mondială

30 iun. 2022
4083 Afișari
Revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București. Plan pus la cale de Primăria Sectorului 2 și Banca Mondială
Revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București. Plan pus la cale de Primăria Sectorului 2 și Banca Mondială. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Primăria Sectorului 2 împreună cu Banca Mondială au creat un plan pentru revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București. În prezent, acest colț din centrul istoric este extrem de înghesuit, dar în viitor lucrurile ar putea să se schimbe în bine.

Revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București

Primarul Sectorului 2 descrie cum ar putea arăta, în viitor, zona Moșilor Vechi din București, între Bulevardul Carol, Strada Hristo Botev, Calea Călărașilor și Strada Sfântul Ștefan. Aceasta este o zonă caracteristică pentru centrul istoric al Capitalei, dar, în prezent, „e sugrumată de înghesuială”.

Suprafața spațiilor verzi ar urma să fie extinsă cu aproximativ 380%. Vor fi amplasate 1.228 de alveole noi pentru copaci. Pietonii ar urma să aibă un spațiu extins cu 185%. De asemenea, ar urma ca străzile să fie reconfigurate, iar traficul auto să fie limitat – acolo unde este posibil, spune Radu Mihaiu într-o postare pe pagina de Facebook.

Inițiativa îi aparține consilierului local Sector 2 – Andrei Panaitescu, iar cu ajutorul Băncii Mondiale, Primăria Sectorului 2 vine cu o propunere integrată pentru revitalizarea zonei Moșilor Vechi din București.

Planul de situație. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu
Planul de situație. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Buzunare urbane legate prin trasee ecologice

Planul propus favorizează circulația pietonală și cea a bicicletelor. Acolo unde este necesar, va fi păstrată circulația rutieră pentru accesul riveranilor, intervențiilor, aprovizionare și drop-off.

„Prin aceste intervenții se vor crea buzunare urbane legate prin trasee ecologice care vor îmbunătăți semnificativ aspectul, dar și utilitatea zonei Moșilor Vechi”, explică Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

În perioada următoare vor începe discuțiile cu partenerii din administrație, astfel încât aceste propuneri să fie transformate în proiecte sustenabile.

Bucureștenii se arată foarte interesați de aceste propuneri, iar la două ore după ce edilul a făcut anunțul pe Facebook, postarea a strâns aproape o mie de reacții, peste 80 de comentarii și multe distribuiri.

Cookies