FIT CITY

Revista Armatei Belgiene a făcut un reportaj VIDEO despre cum sunt trataţi tinerii arşi în Colectiv

În reportaj video se precizează că, la solicitarea Ambasadei României, Armata belgiană l-a trimis inițial pe medicul anestezist colonelul Serge Jennes să evalueze starea a 11 arși în unități de terapie intensivă din București. Trei zile mai târziu, opt tineri români cu arsuri pe suprafețe cuprinse între 25-70% din corp au sosit cu avionul medicalizat. Ei au fost transportați cu opt ambulanțe la Spitalul Militar din Neder-Over-Heembeek.

„Am fost surprins de gradul de severitate a arsurilor”, a spus dr Jennes, potrivit curentul.info.

„Atâta timp cât plămâni au fost grav afectați am realizat o selecție de pacienți care au nevoie de un nivel ridicat de îngrijire și care ar putea rezista la transport”, a explicat acesta de ce doar opt şi nu 11 au fost preluați.

Echipele centrului de Arși își oferă expertiza lor pentru ca starea tinerilor să poată fi îmbunătățită prin reducerea suferinței lor. Doi pacienți din România sunt la terapie intensivă, plasați în mod artificial în comă. Un alt pacient a fost transferat pe 13 noiembrie din terapie într-un salon. Cei mai mulţi tineri au fost urmați de membrii familiilor lor. Rudele sunt cazate în camere de tranzit situate în clădirea spitalului.

„Pacienții din România au un nivel foarte bun de limba engleză, astfel încât nu avem nici o problemă de comunicare”, adaugă Patrick Persoons, asistenta șefă în centrul de servicii intensive.

Dacă este necesar, echipa medicală poate, cu toate acestea, face apel la un anestezist și un fizioterapeut român care lucrează în unitate.

ATENŢIE! Reportajul video cuprinde imagini care vă pot afecta emoţional:

 

Un reprezentant român care lucrează la NATO i-a vizitat vineri pe tinerii arși. Generalul-locotenent Gheorghe Savu s-a întâlnit cu unii pacienti si oficiali ai centrului. „Am venit să văd dacă aș putea face ceva, dacă asistență militară ar putea fi furnizată și din partea noastră.”

„O mare solidaritate a poporului român au observat-o toți membrii personalului spitalului, datorită numeroaselor apeluri telefonice ale românilor care trăiesc în Belgia, Germania și Tările de Jos și care vor să ajute,” au spus impresionați reprezentanții Spitalului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button