Revine masca obligatorie? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că astăzi se decide dacă va trebui să purtăm mască în apropierea școlilor

08 sept. 2021
345 Afișari
Revine masca obligatorie? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că astăzi se decide dacă va trebui să purtăm mască în apropierea școlilor
Revine masca obligatorie? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că astăzi se decide dacă va trebui să purtăm mască în apropierea școlilor. Sursa foto: Gândul

Zi decisivă în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că miercuri, 8 septembrie, va avea loc Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti pentru a discuta reintroducerea purtării obligatorie a măștii în apropierea școlilor din Capitală.

Astăzi se decide dacă bucureștenii trebuie să poarte masca în apropierea școlilor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat în această dimineață că miercuri, 8 septembrie, se va reuni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti pentru a discuta reintroducerea măsurii obligatorii de purtare a măștii de protecție pe o rază de 50 sau de 100 de metri în apropierea școlilor, potrivit Digi24.

Ce părere are Alin Stoica despre reintroducerea acestei măsuri

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că aceasta este o măsură necesară, deoarece revenirea elevilor în bănci de săptămâna viitoare va crea aglomerație în preajma unităților de învățământ, mai ales în momentele când părinții își duc sau își iau copiii de la școală, astfel că vor apărea mai multe situații unde probabilitatea de transmitere a virusului este ridicată.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a spus Stoica în această dimineață.

În cazul în care va fi adoptată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, măsura ar putea intra în vigoare chiar de pe data de 13 septembrie, când elevii vor reveni în bănci.

Rata de incidență în București se află în creștere de la o zi la alta

Rata de incidență din Capitală a crescut constant în ultimele săptămâni, odată cu numărul infectărilor, care a început să atingă din nou cote îngrijorătoare, mai ales că mai sunt doar 5 zile până la startul noului an școlar.

În acest moment, incidența cazurilor de COVID-19 din București pe ultimele 14 zile a depășit pragul de 1 la mia de locuitori. Ieri, 7 septembrie, Capitala a înregistrat 314 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, iar incidența a ajuns la 1,14 cazuri/1000 locuitori.

Nu în ultimul rând, Alin Stoica a precizat că au fost formate echipe de control care merg în școlile din București pentru a verifica dacă sunt pregătite toate materialele necesare și dacă dezinfectările necesare sunt efectuate.

Cookies