Revine căldura la București, după care înghețăm: Prognoza meteo pe două săptămâni

de:
23 sept. 2013
0 Afișari
Revine căldura la București, după care înghețăm: Prognoza meteo pe două săptămâni

Prognoza meteo pe două săptămâni publicată de INMH arată că regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele obişnuite ale perioadei, cu 21…23 de grade, în medie. Încălzirea vremii prognozată în jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24…26 de grade, valoare mai ridicată decât ar fi climatologic normal.

Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care, cu 9…12 grade în medie, se vor situa în jurul valorilor mediate multianual.
Ploi mai frecvente se estimează a fi în jurul datei de 30 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă. 

LA MUNTE
Valorile termice se vor menţine destul de scăzute în primele zile, atât cele maxime, cu medii de 7…10 grade, cât şi cele minime, cu 2…4 grade. Apoi, o creştere uşoară a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11…12 grade ziua şi 4…6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal în această perioadă din an.
Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptând perioada 29 septembrie-1 octombrie când ploi moderate cantitativ vor fi pe spaţii mai extinse. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecător şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a
precipitaţiilor.

Cookies