Revelion anulat, în orașul rival Capitalei. Primarul anunță că petrece Anul nou la „hotelul plapumă”

31 dec. 2021
2072 Afișari
Revelion anulat, în orașul rival Capitalei. Primarul anunță că petrece Anul nou la „hotelul plapumă”

Focurile de artificii care urmau să aibă loc în patru zone diferite din Cluj-Napoca au fost anulate, a anunțat primarul Emil Boc, în ziua de Anul Nou. El spune că s-a răzgândit chiar în ziua când are loc Revelionul din cauza ceții care va face inutilă distracția criticată de altfel de membrii Societății Ornitologice Române, pentru că spațiile alese reprezentau un pericol pentru păsări.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, vineri, la o emisiune radio, că a decis anularea focurilor de artificii din cauza ceții prognozate. „Deci nu vom avea nimic la Cluj-Napoca organizat de primărie”, a precizat Emil Boc.

În Cluj-Napoca de Revelion urmau să fie organizate doar focuri de artificii, fără concerte. Emil Boc s-a opus organizării lor întrucât nu s-a introdus certificatul verde: „după părerea mea, vaccinați și nevaccinați împreună este o greșeală”.

„Meteorologii mi-au confirmat cu o precizie de peste 95% că va fi ceață, inclusiv la miezul nopții, și atunci, chiar dacă erau bani din sponsorizări, am luat decizia că mai bine vom cheltui acei bani pentru alte scopuri”, a afirmat Boc, potrivit Mediafax.

În București, un singur sector al Capitalei organizează focuri de artificii, jocuri de lasere și un concert cu muzică live. Revelionul „Speranță, din 3” are loc în Parcul Titan din Capitală.

Emil Boc petrece la „hotelul plapumă”

Întrebat unde va petrecere Revelionul, Boc a răspuns că la „hotelul plapumă”, adică acasă: „trebuie să mă adaptez la vremurile în care trăim”.

Locațiile alese pentru focurile de artificii fuseseră aspru criticate de Biroul Cluj al Societății Ornitologice Române: „Am aflat cu tristețe că Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu doar că nu a renunțat la planul de a ține 4 spectacole cu focuri de artificii la trecerea în noul an, dar și că printre locațiile alese se numără zone verzi. Dacă tot ne punem etichetă de oraș smart și inovator, cursul firesc al lucrurilor ar fi fost căutarea de soluții alternative, cât mai puțin nocive pentru oameni, animale și mediu. Asta se face deja în acele locuri unde oamenii au înțeles că unele obiceiuri nu pot râmâne neschimbate, atâta vreme cât este evident pericolul pe care îl reprezintă. Cetățuia, Parcul Iuliu Prodan din Cartierul Zorilor sau zona Iulius Mall, aflată în apropierea marelui spațiu verde pe care îl dorim a fi Parcul Est, sunt spații verzi importante atât pentru noi, oamenii, cât și pentru animalele sălbatice. Aceste oaze de biodiversitate ar trebui protejate, nicidecum , fie și pentru o scurtă perioadă de timp, pentru plăcerea noastră de câteva minute. Efectul acestor distracții asupra unora dintre noi și asupra animalelor, fie de companie, fie sălbatice, variază de la neplăcere la pierderea vieții”.

Cei de la SOR Cluj atașau postării o imagine cu urmările dramatice ale utilizării petardelor și focurilor de artificii în Roma, la trecerea din 2020 în 2021, când sute de păsări le-au căzut victime.

Cookies