Revelion 2022, linii de transport STB. În ziua de Anul Nou, vehiculele STB vor funcționa după un program special. Serviciul de transport va fi asigurat pe principalele linii și în noaptea de Revelion 2022.
Șapte linii de zi ale STB vor funcționa și în noaptea de Revelion, anunță oficial, printr-un comunicat de presă, Societatea de Transport București. Alte patru linii vor avea programul prelungit până la 00.30.
STB informează că, în contextul aplicării măsurilor temporare de relaxare a restricțiilor în perioada Sărbătorilor:
Acestea vor circula la intervale de 30 de minute, alături de vehiculele liniilor cu program consacrat de noapte (tramvaiele liniei 1, autobuzele liniilor 610, 783 și ale celor 26 de linii de noapte).
Pentru a afla în timp real orele de sosire în stații a mijloacelor de transport public, STB recomandă utilizarea aplicației gratuită Info Transport București, care este disponibilă în Google Play și App Store, precum și pe site-ul: https://info.stbsa.ro.
În zilele de 01.01.2022 și 02.01.2022, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.
Având în vedere prognoza meteo pentru următoarea perioadă, Societatea de Transport București – STB SA a decis menținerea circulației autobuzelor pe calea de rulare a tramvaielor și după data de 27.12.2021.
Astfel, autobuzele liniilor 135, 143, 182, 232, 330, 382 și 439 vor circula în continuare pe liniile de tramvai și vor efectua opriri în stațiile de la peron.
În situația în care condițiile meteorologice vor crea dificultăți în desfășurarea circulației acestora pe calea de rulare a tramvaielor, autobuzele vor reveni pe spațiul carosabil și vor efectua opririle în stațiile inițiale, situate pe banda 1, la trotuar.
STB SA va informa călătorii în timp util asupra modificărilor survenite, prin toate canalele de care dispune.
Menționăm că măsura prin care autobuzele circulă pe linia de tramvai a fost implementată în anumite zone din Capitală în vederea fluidizării traficului rutier general și a transportului public, precum și pentru a asigura o frecvență predictibilă a mijloacelor de transport în comun, o durată scăzută a călătoriilor și o creștere a gradului de confort al utilizatorilor.
Prin această utilizare comună a căii de rulare, sunt facilitate transbordările între vehiculele celor două moduri de transport, iar accesul în vehicule este mai ușor de realizat.