Reuniune de urgenţă a ONU, după ce Ucraina a cerut UE ajutor în urma „invaziei ruse”

de:
28 aug. 2014
1 Afișari
Reuniune de urgenţă a ONU, după ce Ucraina a cerut UE ajutor în urma

Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat însă că nu există soldaţi ruşi în Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizaţiei la Viena, potrivit Mediafax.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina joi, la ora 16.00 GMT (19.00, ora României), în urma informaţiilor potrivit cărora trupe ruse au intrat pe teritoriul ucrainean, scrie realitatea.net.

Rusia a invadat Ucraina, acuză Kievul. Trupe ruseşti ar fi preluat controlul asupra unui oraş frontalier strategic, situat la 100 de kilometri sud de Doneţk, anunţă Petro Poroşenko. Preşedintele ucrainean şi-a anulat plecarea în Turcia, unde urma să participe la depunerea jurământului preşedintelui Erdogan. Ieri, Ucraina anunţa instalarea unui centru operaţional al armatei ruseşti pe teritoriul său. Asta în timp ce Rusia continuă să nege orice implicare militară în Ucraina, în ciuda dovezilor. Mai mult, Moscova anunţă că va trimite un alt convoi umanitar, lucru care nu este văzut cu ochi buni de Casa Albă.

Autorităţile ucrainene au afirmat că trupe ruse care au intrat în Ucraina au instalat un cartier general în regiunea separatistă Doneţk.

Cookies