ȘTIRI

Retrospectivă Wim Wenders ~ Lisbon Story

Lisbon Story este un film apropiat altor două creaţii ale lui Wenders, „Starea lucrurilor” şi „Alice în oraşe„, dat fiind că printre personajele sale regăsim figuri precum regizorul Friedrich Munro şi jurnalistul Phillip Winter, care de această dată ajung chiar să se cunoască.

Tema principală a peliculei este însăşi creaţia cinematografică: sunetistul Phillip primeşte o vedere de la regizorul Friedrich Munro, care îi propune să realizeze coloana sonoră a celui mai recent film de-al său. Philip pleaca la Lisabona, dar odată ajuns la destinaţie nu reuşeşte defel să dea de regizor. Ca atare, Philip începe să înregistreze sunetele de ambianţă ale oraşului Lisabona, pentru a putea contribui la finalizarea filmului.

Regia: Wim Wenders

Ţara: Germania. Portugal 1994

Durata: 1h 40 min

Dramă. Music

Cu: Rüdiger Vogler şi Patrick Bauchau

Goethe-Institut şi NCRR prezintă în următoarele luni o retrospectivă din opera lui Wim Wenders. Seria de filme va fi însoţită de personalităţi din lumea filmului românesc şi german, care vor prezenta filmele şi vor purta un dialog cu publicul despre modul de lucru şi estetica unuia dintre cei mai importanţi regizori ai noului film german. Wim Wenders ne învaţă un limbaj, care ne împiedică să devenim victime ale fastfood-ului cinematografic: există un „alt fel de cinema, care este foarte diferit şi care îţi produce mult mai multă plăcere într-un alt mod”.

Invitat: Ada Solomon


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button