ȘTIRI

Retrospectivă Ulrich Seidl: Modele

Cu prilejul festivalului TIFF de la Cluj în anul 2002 a putut fi vizionat filmul Hundstage / Zile caniculare, iar în 2008 filmul Import Export. Acestea au fost rarele ocazii cu care mult discutatele filme ale regizorului austriac Ulrich Seidl au rulat în România. Din această cauză prezenta retrospectivă şi-a propus să arunce o privire mai exigentă asupra lucrărilor acestui controversat – în lumea cinematografică însă mult stimat – artist.

Pe lângă cele şapte filme regizate de Seidl pentru cinematograf, care l-au făcut cunoscut atât în Austria cât şi pe plan mondial, retrospectiva prezintă şi patru filme produse pentru televiziune, care tratează – câteodată cu umor, dar întotdeauna în mod realistic – aspecte ale condiţiei umane: singurătatea.

Modele / Models — În permanentă căutare după şansa cea mare pentru carieră, bărbatul ideal, dragoste, corpul perfect, trei manechine tinere gonesc de la casting la casting, de la o noapte petrecută în discotecă la cealaltă şi telefonează ore întregi cu prietene, bărbaţi, mame, agenţii şi fotografi, aşteptând joburi, insa, de obicei, in zadar.

Regie şi scenariu: Ulrich Seidl

Cu: Vivian Bartsch, Tanja Petrovsky, Lisa Grossmann, Elvyra Geyer, Peter Baumann

Productie: Austria, 1998, 118 min


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button