ȘTIRI

Retrospectivă Ulrich Seidl: Imagini ale unei Expoziţii

Cu prilejul festivalului TIFF de la Cluj în anul 2002 a putut fi vizionat filmul Hundstage / Zile caniculare, iar în 2008 filmul Import Export. Acestea au fost rarele ocazii cu care mult discutatele filme ale regizorului austriac Ulrich Seidl au rulat în România. Din această cauză prezenta retrospectivă şi-a propus să arunce o privire mai exigentă asupra lucrărilor acestui controversat – în lumea cinematografică însă mult stimat – artist.

Pe lângă cele şapte filme regizate de Seidl pentru cinematograf, care l-au făcut cunoscut atât în Austria cât şi pe plan mondial, retrospectiva prezintă şi patru filme produse pentru televiziune, care tratează – câteodată cu umor, dar întotdeauna în mod realistic – aspecte ale condiţiei umane: singurătatea.

Imagini ale unei expoziţii / Bilder einer Ausstellung — Filmul analizează rolul artei în viaţa cotidiană pe baza încercărilor de interpretare ale unor privitori „normali” şi investighează sensurile ei: arta ca reflexie, arta ca deliciu estetic, arta ca distracţie dar şi arta ca mod de evadare într-o lume mai armonioasă şi mai frumoasă.

Cu: Erich R Finsches, Marie Kern, M.C. Kreindl, Hubert Fabian Kulterer, Barbara Paukner

Productie: Austria, 1995, 45 min

Intrare libera.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button