Retragere cu torțe în București, miercuri seară, de Ziua Jandarmeriei Române. Traficul rutier din centrul Capitalei va fi îngreunat, se va circula pe o singură bandă

03 apr. 2024
2456 afișări
Retragere cu torțe în București, miercuri seară, de Ziua Jandarmeriei Române. Traficul rutier din centrul Capitalei va fi îngreunat, se va circula pe o singură bandă
Retragere cu torțe în București, miercuri seară, de Ziua Jandarmeriei Române. Traficul rutier din centrul Capitalei va fi îngreunat, se va circula pe o singură bandă. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri seară, 3 aprilie 2024, în București se organizează o retragere cu torțe, de Ziua Jandarmeriei Române. Brigada Rutieră îi anunță pe șoferi că participanții se vor deplasa pe prima bandă de circulație. Retragerea cu torțe are loc în centrul Capitalei.

Ziua Jandarmeriei Române: Retragere cu torțe în București, miercuri seară

Brigada Rutieră anunță că, miercuri, 3 aprilie 2024, de Ziua Jandarmeriei Române, se va organiza o retragere cu torțe în București.

Șoferii trebuie să știe că această ceremonie are loc pe următorul traseu: Muzeul Național de Artă – Calea Victoriei – Cercul Militar – Pod Națiunile Unite – stânga Splaiul Independenței – dreapta Bd. Unirii – punct final Piața Constituției, potrivit infotraficromania.ro.

De asemenea, participanții se vor deplasa pe traseul menționat mai sus, pe prima bandă de circulație și vor respecta normele rutiere în vigoare.

174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

În fiecare an, la data de 3 aprilie, se sărbătorește Ziua Jandarmeriei Române. Azi, 3 aprilie 2024, se împlinesc 174 de ani de la înființarea instituției.

La data de 3 aprilie 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853) a semnat actul de înființare a jandarmeriei „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, potrivit jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea aprobată de Ghica s-a aflat la baza tuturor legilor care au urmat. Principiile sale au rămas valabile în întreaga istorie a instituției.

Legea prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, iar fiecare avea zona de responsabilitate formată din câte 6 ținuturi (județe).

Fiecărui județ îi era repartizată câte o companie de jandarmi, la care se adăuga câte o companie la Isprăvnicia Iașului și la Poliția Capitalei (Iași). Astfel, existau 14 companii de jandarmi, cu un efectiv total de 1.433 de jandarmi călări și pedeștri.

Totodată, în această lege se stabilea Jandarmeriei următoarele misiuni: privegherea siguranţei publice, ţinerea unei bune orânduieli şi ducerea la îndeplinire a legilor. În ceea ce priveşte executarea serviciului, se prevedea că Jandarmeria execută un serviciu ordinar, care se realizează zilnic, pe baza regulamentelor sale şi un serviciu extraordinar, pe care îl execută la solicitarea autorităţilor. De asemenea, se prevedea pentru executarea serviciului extraordinar, constituirea de subunităţi mobile, transmite sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: EXCLUSIV | Un copac a făcut zob mașina unei mame care a parcat la Operă. N-a căzut la vijelie, ci la vânticel. „Copiii mei și alte câteva zeci erau acolo, în parc, dezastru putea fi”

Cookies