REŢETE DE PAŞTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Reţeta lui Chef Scărlătescu: Cotlete de miel în crustă de alune

de:
17 apr. 2014
3 Afișari
REŢETE DE PAŞTE - FRIPTURĂ DE MIEL. Reţeta lui Chef Scărlătescu: Cotlete de miel în crustă de alune

REŢETE DE PAŞTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Ingrediente: cotele de miel, alune de pădure, fistic, nuci, seminţe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roşie, sare de mare, smântâna de gătit şi ficat de gâscă.

Mod de preparare:
Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă faţă, apoi de dau la cuptor.

Pentru crustă: alunele de pădure, fisticul, nucile şi seminţele de susan se pisează.
Piure de mazăre: ” mazărea se căleşte în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puţină apa. Când e gata se pasează pentru a obţine piureul, apoi se da prin sită.
Coulli de ardei: ” Ardeiul gras (eu am folosit roşu) se coace pe plită, apoi se curată de coajă şi seminţe şi se pune la blender. Şi gata, aţi obţinut coulli de ardei.
Jeleu de sfeclă roşie: Bucăţile de sfeclă se fierb în apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroaşă compoziţia cu amidon.

Coteletele de miel deja preparate de scufundă în compoziţia de sfeclă roşie, apoi se tăvălesc prin compoziţia pentru crustă.

Spumă de foie gras: Se pune smântâna în cratiţă, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topeşte, apoi compoziţia se pune în blender, după care se strecoară şi ajunge în sifon (puteţi folosi unul pentru frişcă).

Sfatul lui Chef Scărlătescu: Pentru plating aveţi liber la imaginaţie. Eu am folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare şi câteva seminţe, alune, fistic.

Sursa: gandul.info

Cookies