REŢETE DE PAŞTE: DROB DE MIEL în aluat sărat.
DROB DE MIEL. Ingrediente:
Pentru drob:
1 kg maruntaie de miel
300 g carne de porc
4 oua crude
3 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
2 legaturi patrunjel verde
sare si piper dupa gust
1 plic condimente pentru drob
ulei pentru calit si uns tava
Pentru aluat:
500g faina
1 lingura sare
2 galbenusuri de ou
1/2cana apa
250 g unt taiat bucatele
REŢETE DE PAŞTE: DROB DE MIEL în aluat sărat. Mod de preparare:
Se cerne faina, formand o gramada. Se face o adancitura in centrul gramezii si se toarna in ea sare, galbenusurile si apa. Bucatelele de unt se disperseaza in compozitie si se framanta totul, pana ce se formeaza un aluat omogen. Se modeleaza sub forma unei bile si se tine la rece 2 ore.
Se spala organele si se pun la fiert. Dupa ce sunt gata, le dam prin masina de tocat impreuna cu carnea de porc.
Ceapa, usturoiul si patrunjelul se vor toca marunt dupa ce au fost bine spalate si se vor amesteca cu compozitia de carne si maruntaie. Se adauga cele patru oua crude, se condimenteaza dupa plac si se omogenizeaza bine toata compozitia.
Se intinde foaia si se pune compozitia de drob, care va fi bine invelita si asezata in tava de la cuptor unsa cu putin ulei. Se coace cca 50 min, potrivit Realitatea.net.
REŢETE DE PAŞTE: DROB DE MIEL în aluat sărat.