Rețeta savantă de Paște de la masterchefa din STB

02 mai 2024
1249 afișări
Rețeta savantă de Paște de la masterchefa din STB
Rețeta savantă de Paște de la masterchefa din STB | Foto: Diana Popescu

🚌 Două călătoare STB sunt prinse într-o discuție aplicată despre niște bunătăți comestibile, care necesită cel puțin îndemânare de Masterchef. (Și cu ce să meargă cel mai bine niște dulciuri savante, dacă nu cu o bârfă savuroasă?)

– Și cum se fac, se fierb?

– Nuuu! Să prăjăsc! Și, după ce s-au răcit, să umplu cu cremă. 

– A, da, așa e, prăjiți erau și la ea…

– Păi pă ea cine-a învățat-o să gătească toate alea, nu tot io?! Că nu știa… nu să gătească, nu știa să spele o lingură!

🚋 În tramvai, fata are părul lung, genele superlungi, o geacă tip „ursuleț” și o geantă ca un caniș bej, cu toarte. Vocea ei melodioasă și tonul blând s-ar potrivi cu poveștile de spus copiilor la culcare. Dar episodul pe care-l povestește la telefon, în autobuzul 226, e din cu totul altă zonă „stilistică”:

– Ieri mi-a cerut 15 lei pentru țigări, să mai pună el 7. I-am dat, normal, că doar nu era prima dată. Azi dimineață mi-a zis „Uite aici 11 lei”. „Păi eu ți-am dat 15… ” „Știu, da’ n-am schimbat”.

Arunci mi-a sărit muștaru’, că știam că minte: Aseară scosese bani și avea. Și-a-nceput circu’:

– De ce minți, mă, zi mai bine că nu vrei să mi-i dai!

– Cine minte, mă?

– Tu, cine?! Mai vezi pe cineva pe-aici? Mai auzi pe careva mințind?

M-am enervat și l-am înjurat. M-a-njurat și el și l-am înjurat și eu ca lumea, de morți, de familie, de toate alea. Și i-am dat și niște pumni. Atunci el m-a apucat de ureche, eu l-am luat de păr!

Fata continuă să turuie, în timp ce coboară pe ușa din față a autobuzului. După tonul războinic pe care vorbește, înclin să cred că și-a recuperat banii. Cu dobândă.

🚌  Tot autobuz STB. Doi puști de școală generală sunt prinși de un joc pe telefon. Blondul cu ochelari și aer de „tocilar’ clasei” îi explică zulufatului creol tot felul de șmecherii prin care să fenteze sistemul, să obțină mai multe puncte și să le dea dușmanilor electronici lovituri fatale. După câteva minute, „Neinițiatul” întrerupe lecția cu un motiv bine întemeiat: trebuie să coboare din autobuz. Se ridică de pe scaun, se îndreaptă spre ușă, apoi se întoarce brusc și strigă, cu un zâmbet admirativ pe toată fața:

– Ești foarte de treabă!

Luat prin surprindere, „Tocilarul” se blochează, tace încurcat, surâde timid. Apoi înclină capul în poziția „Ghiocelul”. 

Dar Crețul nu renunță. După ce ușile se deschid și iese din mașină, țipă de pe trotuar: „Ești foarte de treabă, RECUNOAȘTE!”.

Un cetățean care inspiră siguranță și încredere în sine insistă să-i dea sfaturi telefonice unui amic: „Nu te culca pe-o ureche, nebunu’ meu, c-ai luat bonusul ăla! Bonusul ăla te-a dărâmat mai mult decât ți-a dat să câștigi! Ai văzut singur cum e: dacă ieși, ieși, dacă nu ieși, nu ieși. Știu ce e în capu’ tău” „Nu mă angajez de mâine, că mai am niște câștiguri de la GetBet”. Fă-ți socotelile, ia-ți timp, gândește-o bine… Dar gândește-o până diseară!”.

Mai multe Cronici STB, mai jos:

Cookies