Drobul este nelipsit de pe masa de Paște a românilor, alături de ouăle roșii, pasca și cozonacii grași și frumoși. Iată cum poți prepara cel mai delicios drob de miel.
Iată care sunt ingredientele necesare pentru Drobul de miel:
Toate organele se taie în bucăți mai mari și se pun la fiert pentru aproximativ 40-45 de minute.
În tot acest timp, poți toca cât de mărunt poți: usturoiul, ceapa verde, pătrunjelul și mărarul, pentru a le avea deja pregătite.
După ce carnea s-a fiert, poți lăsa carnea să se răcească. În timpul acesta poți începe să călești ceapa verde și usturoiul, într-o tigaie potrivită în care ai pus cele 100 de grame de ulei (4 linguri). Adaugă un strop de sare și lasă-le la călit, timp de 10 minute, până când devin moi și transparente.
Separat, începe să tai carnea în cubulețe mici și pune-le într-un bol măricel.
Bate ouăle și pune-le în bol, împreună cu organele mărunțite. Adaugă usturoiul și ceapa călite, împreună cu pătrunjelul și mărarul mărunțite, alături de sare și piper. Amestecă-le bine până când ingredientele se omogenizează complet.
Poți pregăti tava de copt în momentul în care compoziția este gata.
Fundul tăvii se tapetează cu prapurul de miel. Este recomandat ca acesta să fie spălat deja în mai multe ape. Prapurul de miel se așază astfel încât marginile să rămână în afara tăvii.
Amestecul obținut, de care vorbeam mai sus, se toarnă în tava tapetată. Din loc în loc, poți integra în compoziție ouăle fierte, fără coajă. Sfat: ouăle trebuie să rămână întregi și să fie acoperite de compoziție. Drobul se acoperă cu marginile rămase de la prapur și tava se bagă în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Drobul se lasă la copt timp de 40-45 de minute. Poți scurge grăsimea rămasă de la prapur, în cazul în care s-a strâns prea multă.