REŢETĂ MIEL DE PAŞTE. Dr. Menci propune REŢETE TRADIŢIONALE SĂNĂTOASE DE PAŞTI:Cum să prepari MIELUL

de:
16 apr. 2014
2 Afișari
REŢETĂ MIEL DE PAŞTE. Dr. Menci propune REŢETE TRADIŢIONALE SĂNĂTOASE DE PAŞTI:Cum să prepari MIELUL

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Carnea de miel este alimentul „vedeta” de Paste, asa ca trebuie sa fim informati, sa stim cum cumparam si cum gatim sanatos preparatele traditionale din carne de miel, spune expertul în alimentatie Gheorghe Mencinicopshi, pe blogul personal.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE:  El spune ca este important sa alegem MIEI cu o greutate de minimum 13-14 kg, deoarece carnea unui MIEL DE PAŞTE de cinci-sase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, deci este indigesta.

MIELUL DE PAŞTE mic nu este sanatos, spune expertul, deoarece consumul carnii acestuia ingreuneaza foarte mult metabolismul. Chiar si cel mai slab MIEL DE PAŞTE are multa grasime si, cu cat animalul sacrificat este mai tanar, cu atat carnea este mai greu digerabila.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE:  Reteta unui stufat de MIEL DE PAŞTE, sanatos si gustos:

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE:  Ingrediente:

1kg carne de miel
20 de fire de ceapa verde
20 de fire de usturoi verde
2 linguri bulion
legume pasate (in loc de faina)
2 linguri otet
100 ml ulei
100 ml vin
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
1 lingurita boia de ardei
piper dupa gust
sare

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Mod de preparare MIEL DE PAŞTE: 

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE:  Se portioneaza carnea, se spala, se scurge si se inmoaie in ulei. Se stinge cu putina apa, se pun sare si piper si se mai lasa 30 de minute la foc mic, sub capac. Se pun peste carne ceapa si usturoiul verde spalate si taiate marunt si se mai lasa 10 minute.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE:  Se face un sos din legume pasate, bulion, boia de ardei, otet si vin, care se adauga peste carne si ceapa si se da la cuptor pana scade putin. Pentru aroma, dupa ce se presara verdeata tocata marunt, se pot pune felii de lamaie.

Alte câteva sfaturi de gatit sanatos de PAŞTE, de la Dr. Menci:

nu folositi faina pentru prepararea sosului, ci legume pasate,
folositi ulei de masline, rapita sau de palmier nehidrogenat,
alegeti un vin fara sulfiti,
utilizati sare de mare sau de mina bruta cu plante aromatice sau cu alge marine bogate in iod si alte substante biologic active care interfera cu absorbtia grasimilor si colesterolului, scazandu-le nocivitatea,
preparati garnitura din legume fierte, grilate, sotate. Nu asociati carnea cu cartofi, paine, orez, mamaliga sau salata orientala. Toti carbohidratii, cand sunt asociati cu proteine de origine animala, impiedica digestia.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE Reteta sanatoasa: pulpa de MIEL DE PAŞTE la cuptor

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Ingrediente:

1 pulpa de miel
5 catei de usturoi
2 foi de dafin
2 pahare de vin alb
rozmarin
sare
piper
menta
ulei

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Intr-un vas incapator se pun catei de usturoi zdrobiti, foi de dafin, rozmarin, piper, sare dupa gust, ulei, menta tocata si se amesteca pana la omogenizare. Carnea de miel se va tine in aceasta marinata o jumatate de zi, la frigider.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Apoi se introduce intr-o tava, se unge cu ulei si se rumeneste la cuptor timp de o ora si jumatate.

REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Ce condimente se pun la friptura de  MIEL DE PAŞTE:
REŢETĂ MIEL DE PAŞTE: Este de preferat sa folosim in special acele ierburi amare de genul rozmarinului, salviei sau cicoarei. Aceste ierburi amare sunt mentionate chiar si in Biblie si se recomanda pentru ca ajuta si stimuleaza digestia si mai ales secretia bilei.

Cookies