În week-end, poate știți, poate nu știți, s-a desfășurat în București un târg de mâncare italienească. Nu mai merg de ceva vreme la chestiile astea, pentru că de obicei e foarte aglomerat și, așa cum am zis și săptămâna trecută, eu am îmbătrânit și nu îmi mai place aglomerația și nu am nici răbdare să stau la cozi. Dar am zis că hai de data asta, pentru că speram să fie cei de la Degusteria Francesca și cei de la un alt magazin italienesc al cărui nume în scapă și cine știe ce alte magazine de la care să pot să cumpăr după aia. Nu au fost.
Cât despre târg în sine, mi-am adus aminte și de celelalte motive pentru care nu am mai fost demult. O să încep cu plusul, e bine că se fac chestii de genul ăsta, locul e generos, atmosfera okish, muzica bună, nu au fost cozi prea mari, adică organizatorii în sine își fac treaba. Și pe mine mă bucură și inițiativele, cu cât vor fi mai multe, cu atât vom avea de unde alege și lucrurile ar trebui să stea mai bine.
În rest:
Am mâncat niște crochete de mozarella ORIBILE, efectiv oribile, nici cea mai congelată mâncare congelată nu e atât de rea, mai erau și prăjite într-un ulei folosit la cine mai știe câte. 28 de lei porția, un fleac.
Paharul mic de Prosecco era 25 de lei. 25 de lei, nici mai mult nici mai puțin. Adică, mie îmi place cu snobismul și cu prețurile mari, cumpăr scump, mă face să mă simt bine, dar mă opresc în punctul în care mă face să mă simt și proastă. Dacă te duci să stai și tu 2-3 ore ca omul, bei 4 pahare de prosecco MICI repet, îți mai iei și niște mozarella d-alea și cine mai știe ce, păi e cât vacanța de 3 zile la Krapets (nu știu dacă mai e așa, că oricum au explodat prețurile la turism, dar na, să avem totuși un termen de comparație)
Limonada a fost și ea – cum credeți? – scumpă și proastă. (Nu mai știu cât de scumpă, pentru că a funcționat pe sistemul ăla cu îți iei un card și pui bani pe card și niciodată nu știi câți bani mai ai pe card, dar de obicei ai prea puțini ca să mai iei ceva deosebit de scump și adesea și foarte prost)
Și ajungem la vedeta serii: bruschetele. Pentru care oarecum ne-am și dus. Bruschetele, la generosul preț de 15 lei porția. Cu avocado nu mai erau, am luat cu roșii și mozarella (e un laitmotiv al evenimentului mozarella asta). A durat un pic și pe urmă am primit 3 felii groase de baghetă, dar groase, muuultă pâine, să fie, 2 bucățele de roșie pe fiecare felie de pâine și 2-3 bucățele de brânză pe fiecare felie. Astea au fost ele, bruschetele, care sunt ele ceva așa minunat în realitate. Așa o fi rețeta de București, habar n- am, dar dezamăgirea a fost mare. Bine, pentru mine a fost și o satisfacție, căci fiica mea a zis că bruschetele pe care le fac eu sunt mult mai bune, bune, căci astea nu au fost considerate de apreciat (și pe bună dreptate, eu n-am mâncat, dar nu arătau a nimic) Nu aveau nici urmă de măsline, deși bruschetele alea originale de la măsline pleacă, dar practic nu aveau nici urmă de mai nimic, în afară de pâine.
Așa că m-am gândit să vă spun cum fac eu bruschetele. Veți fi cu siguranță uimiți de ingredientele minune care fac bruschetele mele să fie mai bune decât cele de la barul de bruschete.
Se iau roșii, cât mai bune și mai zemoase. (Da, știu, vine ca un șoc această veste, multe?? nu doar 2 bucățele????? e adevărat, chiar pun, multe, de tot cad de acolo);
Și mai iau și usturoi, și busuioc, și ulei de măsline și pătrunjel și ce se mai găsește. Și poate pește și poate anșoa și poate avocado, poate ceapă, mă rog chestii. Le amesteci pe toate acolo, prăjești pâinea, pui amestecătura și ai făcut bruschete. Toată lumea e de obicei mulțumită.
Ca să închei tot pe bine, chestiile de înghețată pe care le-am văzut erau din cele bune, era și Pizza Mania, de care am auzit de bine. Deci cine știe, poate dacă bruschetele devin bruschete, crochetele de mozarella crochete de mozarella și prețurile ajung înapoi pe pământ, o să fie și mai bine și la vară mai cald. Eu sunt de treabă de obicei și apreciez eforturile, dar e și treaba noastră de consumatori să spunem când lucrurile nu sunt ok. Mă aștept să vină acum o armată de oameni supărați, căci, da, bullyingul pe care îl fac la noi cei cărora nu le convine că nu îi mângăi pe creștet pe mine mă deranjează, dar na, dacă e ceva șterg textul. DOAR CA SĂ ȘTIȚI SĂ SALVAȚI LA TIMP REȚETA MIRACULOASĂ
Nota B365.ro Fără bullying, doar rețetă de bruschete și alte bunătăți de la Maria:
Primăria Sector 6 a anunțat că la Muzeul Sculpturilor din Fiare Vechi din Parcul Drumul Taberei, a fost inaugurată o nouă colecție de vară. Artistul Dinu Gabriel a creat 16 sculpturi noi.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit trei oferte pentru implementarea unui sistem electronic de plată cu cardul la trecerea Podului Giurgiu – Ruse. De pe
FCSB nu mai acceptă să fie nevoită să joace în afara Arenei Naționale în debutul noului sezon, așa cum s-a întâmplat și în vara anului trecut. A transmis o solicitare oficială către