Rețetă ilegală: Cocaină și cabanis la volan. Chef Foa a fost prins conducând sub influența drogurilor, prin București

24 oct. 2023
1120 Afișari
Rețetă ilegală: Cocaină și cabanis la volan. Chef Foa a fost prins conducând sub influența drogurilor, prin București
Rețetă ilegală: Cocaină și cabanis la volan. Chef Foa a fost prins conducând sub influența drogurilor, prin București | Sursă foto: Facebook-Chef Foa

Chef Foa a fost prins drogat la volan de polițiștii din Capitală. Celebrul bucătar în vârstă de 41 de ani a fost testat, rezultatul fiind unul pozitiv pentru două substanțe ce au efect psihoactiv.

Chef Foa a fost prind drogat la volan, pe o stradă din S1

Incidentul a avut loc în data de 23 octombrie 2023, în jurul orei 17:00. Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Sectorului 1, l-au oprit pe bucătarul în vârsta de 41 de ani pentru un control de rutină.

În urma testării cu aparatul Drugtest, Chef Foa a ieșit pozitiv pentru două substanțe psihoactive:

  • Cocaină,
  • Canabis.

Din acest motiv, bucătarul a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice, conform informațiilor transmise de Observatornews.ro.

În cauză a fost întocmit un dosar penal

De asemenea, polițiștii au efectuat și un control corporal, ocazie cu care au descoperit asupra bărbatului în vârstă de 41 de ani:

  • 4 țigarete susceptibile de a conține substanță vegetală, cu miros înțepător.

Polițiștii au informat că în această cauză a fost întocmit un dosar penal. La acest moment se fac cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii de:

  • Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în concurs cu prevederile Legii 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

În acest final de săptămână, în noapte de 21 spre 22 octombrie, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au efectuat mai multe controale în București. Mai mulți șoferi au fost prinși la volan băuți, drogați sau fără permis de conducere.

Iată infracțiunile constatate de polițiști în rândul șoferilor:

  • 8 cu privire la traficul de droguri și consumul ilicit de droguri;
  • 3 pentru conducere fără permis;
  • 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice;
  • 2 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

În total, oamenii legii au aplicat 307 de sancțiuni contravenționale. Valoare acestora se ridică la mai mult de 160.000 de lei.

Cookies