BAZAR

REŢETĂ DE SOCATĂ PAS CU PAS. Cum să faci CEA MAI BUNĂ SOCATĂ. VIDEO

REŢETĂ DE SOCATĂ. REŢETĂ DE SOCATĂ TRADIŢIONALĂSocata, una dintre bauturile traditionale romanesti de vara, era la mare căutare pe vremuri. Reteta este foarte simpla si reprezinta o alternativa foarte sanatoasa la bauturile carbogazoase.

REŢETĂ DE SOCATĂ este valabilă in doua variante: una in care se foloseste drojdie si una fara drojdie. Drojdia se foloseste pentru a accelera procesul de fermentare. Daca vreti sa apelati la drojdie pentru a accelera fermentarea trebuie sa aveti grija cat o lasati la fermentat sa nu se transforme in vin, potrivit gatesteusor.ro.

Socata si siropul de socata se pot pregati si iarna din flori de soc puse la uscat sau la congelat. Daca folositi flori de soc uscate sau congelate trebuie sa puneti mai multe pentru aceiasi aroma intensa.

REŢETĂ DE SOCATĂ INGREDIENTE:

flori de soc – 20 bucati

apa – 5 litri

zahar – 500 grame

lamaie – 1 bucata

suc de lamaie – de la o lamaie

REŢETĂ DE SOCATĂ. REŢETĂ DE SOCATĂ TRADIŢIONALĂ. Pentru socata, florile de soc se spala cu multa grija pentru a inlatura eventualele frunze si gâze.

REŢETĂ DE SOCATĂ TRADIŢIONALĂ. Intr-un bol se amesteca zaharul cu un litru de apa pana este dizolvat complet.

REŢETĂ DE SOCATĂ. Intr-un borcan de 5 litri se pun cam 4 litri de apa, se pune siropul de zahar facut anterior, feliile si sucul de lamaie, si florile de soc. Aveti grija sa nu puneti prea multa apa de la inceput pentru ca riscati sa fie prea multa apa si sa nu mai aveti loc sa puneti lamaile si socul. Este de preferat sa completati cu apa dupa ce ati adaugat toate ingredientele.

Se acopera gura borcanului cu un bol sau cu celofan si se lasa la fermentat trei, patru zile, in bataia soarelui. Dupa 3 zile v puteti sa gustati socata pentru a vedea daca are aciditatea potrivita.

 

REŢETĂ DE SOCATĂ. REŢETĂ DE SOCATĂ TRADIŢIONALĂ. Folosind un tifon strecurati socata si puneti-o intr-o carafa. Se serveste rece cu gheata.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button