Retetă clătite, de la Sanda Marin

de:
03 ian. 2014
1554 Afișari
Retetă clătite, de la Sanda Marin

Rețetă clătite de la Sanda Marin:


CLĂTITE
1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 linguriţe zahăr, 2
linguriţe unt sau ulei, dulceaţă sau magiun, 1 lingură unt topit pentru uns
tigaia.
Se pune într-un castron făina, se face loc la mijloc şi se sparg ouăle, se
adaugă sarea, zahărul şi laptele. Se bate totul bine cu o furculiţă până se desfac
toţi cocoloşii; se mai adaugă două linguriţe de unt topit, amestecând continuu.
Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Se lasă să se odihnească o
oră. Se pune o tigaie cu coadă să se înfierbânte pe foc potrivit. Se unge cu unt
cu o pană, se toarnă o lingură plină din compoziţie, mişcând repede tigaia de
coadă, ca să se acopere tot fundul. Când începe să se rumenească pe o parte,
se întoarce clătita pe cealaltă parte, săltând cu o mişcare iute tigaia sau folosind
un cuţit lat. Se fac pe rând toate clătitele şi se aşază într-o farfurie una peste
alta. Din când în când se amestecă compoziţia ca să nu rămână prea groasă la
fund. Dacă totuşi se îngroaşe, se poate subţia cu puţin lapte. Clătitele trebuie să
fie foarte subţiri, din două ouă obţinându-se într-o tigaie mijlocie până la 20 de
bucăţi.
Când sunt toate gata, se umplu pe rând cu magiun sau cu dulceaţă, se
întorc marginile laterale înăuntru şi se fac sul. Se aşază într-o formă şi se dau
câteva minute la cuptor, acoperite, să se înfierbânte. Înainte de a servi se
presara cu zahăr. 

Cookies