“Rețeaua din Sectorul 5”. Percheziții ale Poliției Capitalei la 11 adrese din București, dar nu numai, într-un dosar de cămătărie și proxenetism. Florin Salam, audiat ca martor

22 feb. 2023
373 Afișari
“Rețeaua din Sectorul 5”. Percheziții ale Poliției Capitalei la 11 adrese din București, dar nu numai, într-un dosar de cămătărie și proxenetism. Florin Salam, audiat ca martor
“Rețeaua din Sectorul 5”. Percheziții ale Poliției Capitalei la 11 adrese din București, dar nu numai, într-un dosar de cămătărie și proxenetism. Florin Salam, audiat ca martor / Sursa foto: Unsplash

Au avut loc mai multe percheziții în București, miercuri dimineață, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate infracțiuni de proxenetism și cămătărie. Au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziții și 39 de mandate de aducere.

Percheziții în cadrul unui dosar de proxenetism și cămătărie

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB)– Secția 24 au descins în această dimineață (22 februarie 2023) la 11 adrese din București-Sectorul 5 cât și în județele Ilfov și Vâlcea în cadrul unui dosar de proxenetism și cămătărie. Pe lângă cele 11 mandate de percheziție au fost emise și 39 de mandate de aducere.

Potrivit informațiilor transmise de DGPMB printr-un comunicat de presă, mai multe persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în Sectorul 5 al Capitalei și în alte județe din țară, acestea obținând bunuri în urma activității pe care mai multe femei ar fi desfășurat-o. Câteva din persoanele care sunt cercetate ar fi oferit anumite sume de bani pe care le-ar fi dat cu dobândă impusă de ei și cu termen de restituire.

În urma mandatelor de aducere aplicate azi dimineață, persoanele vor fi conduse la audieri, iar cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și cămătărie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Florin Salam, audiat ca martor

Printre persoanele săltate de mascați se află și celebrul interpret de manele, Florin Salam. Conform informațiilor transmise de G4media, artistul a fost audiat ca martor, în această dimineață (22 februarie 2023) în cadrul dosarului de proxenetism și cămătărie.

De asemenea, au fost audiate și mai multe prostituate, potrivit G4media.

Metoda prin care erau ademenite femeile

Conform Observator.ro, femeile erau ademenite prin metoda „loverboy” de cei implicați. Ele își desfășurau activitatea în Centrul Vechi, iar altele în Hotel Mon Caprice din București.

”Loverboy” este cea mai folosită metodă de racolare de către traficanții de carne vie. Aceasta constă în interacțiunea dintre victimă și proxenet, el inițial convingând-o să se îndrăgostească, câștigându-i încrederea și pozând într-un bărbat care are intenții bune. După ce reușește, începe o relație cu victima, ca mai apoi să o forțeze să se prostitueze.

Cookies