Reţea internaţională destructurată de DIICOT şi FBI: suspecţi de fraude informatice

de:
27 nov. 2012
1 Afișari
Reţea internaţională destructurată de DIICOT şi FBI: suspecţi de fraude informatice

Procurorii DIICOT au 28 suspecţi din 8 judeţe, se anunţă într-un comunicat a Direcţiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Aceştia sunt suspectaţi că furau datele cardurile ale unor oameni ce plăteau în benzinării şi magazine. Au ajuns astfel să fure 25 de milioane de euro.

Învinuiţii au utilizat mai multe societăți comerciale care aveau ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT pentru crearea și întreținerea unei infrastructuri informatice care să permită accesul şi încălcarea măsurilor de securitate, cu scopul obținerii de date informatice, transferate în sistemele informatice aparținând unor companii străine cunoscute. 

Totodată, doar în perioada decembrie 2011 – octombrie 2012, aceştia au continuat infracţiunile prin intermediul unui ”magazin” virtual specializat şi au vândut un număr de 68.000  de carduri pentru preţul de 3.09€/card, învinuiţii obținând un profit de 208.27€.

Urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de către învinuiţi, au fost efectuate operaţiuni frauduloase cu 500.000 de instrumente de plată electronică, cu o valoare totală de peste 25 milioane USD.

16 persoane au fost ridicate din autorităţi în urma a 36 de percheziţii domiciliare, efectuate în municipiile Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara  şi  în judeţele Vâlcea şi Ilfov. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse în vederea audierii 20 de persoane.

Conform Realitatea Tv, la destructurarea reţelei au participat şi agenţi FBI şi din Serviciile Secrete Britanice.

Cookies