Reţea de traficanţi de maşini Hummer, BMW şi Chrysler identificată de poliţişti

de:
25 sept. 2012
0 Afișari
Reţea de traficanţi de maşini Hummer, BMW şi Chrysler identificată de poliţişti

Învinuiţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual, tăinuire, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

În perioada 2010-2012, doi dintre indivizii cercetaţi au falsificat actele de provenienţă a unor autovehicule BMW, Mercedes, Hummer, Hyundai şi Peugeot. Acestea se aflau în posesia unui al treilea suspect, care le primise drept garanţie pentru împrumuturi de bani. Folosind actele false, suspectul înmatricula maşinile pe numele unei cunoştinţe şi apoi le vindea prin intermediul alteia. 

De asemenea, unul dintre cei doi falsificatori a şi vândut un autoturism Chrysler pe care îl cumpărase în leasing, dar nu mai plătise ratele. Acesta a fost înmatriculat în mod succesiv prin intermediul unor acte false pe numele mai multor persoane, care în realitate nu au folosit autoturismul, fiind de fapt în posesia unuia dintre ceilalţi învinuiţi din caz. Falsificatorii procurau documentele false şi la solicitarea altor persoane, acte folosite la înmatriculări frauduloase sau în alte scopuri. 

Cookies