Rețea de traficanți de droguri, formată din studenți și elevi din București. Tinerii vindeau substanțele interzise în casele în care locuiau cu părinții

21 mart. 2023
225 Afișari
Rețea de traficanți de droguri, formată din studenți și elevi din București. Tinerii vindeau substanțele interzise în casele în care locuiau cu părinții
Rețea de traficanți de droguri, formată din studenți și elevi din București. Tinerii vindeau substanțele interzise în casele în care locuiau cu părinții. Sursa foto: DIICOT

Mai multe persoane din București au fost audiate în cursul zilei de luni, de către oamenii legi. Acestea sunt suspectate că ar fi vândut droguri de mare risc unor elevi de liceu.

Au fost efectuate peste 20 de percheziții domiciliare în urma cărora s-au depistat substanțe interizse și sume mari de bani.

Au fost reținute 7 persoane, suspectate pentru trafic de droguri

Conform Antena 3 CNN, au fost reținuți 7 suspecți, iar alți 3 au fost plasați sub control judiciar în urma audierilor efectuate luni.

Dosarul este considerat a fi cel mai mare dosar de trafic de droguri în care sunt implicați mai mulți elevi și studenți din București.

Cei care vindeau droguri erau tineri, având vârste curprinse între 17 și 26 de ani.

Tinerii, elevi fiind, vindeau drogurile altor elevi, chiar în casele în care locuiau cu părinții.

În urma a 23 de percheziții domiciliare efectuate, procurorii au găsit cantități mari de droguri și sume mari de bani.

Rețeaua ar fi fost compusă doar din elevi și studenți

Conform DIICOT, substanțele vândute făceau parte din categoria droguri de mare risc și droguri de risc.

Astăzi,  20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.”

Cei care vindeau substanțele interzise ar fi fost ori elevi, ori studenți din București. Cumpărătorii erau tot elevi și proveneau din medii sociale diferite.

Substanțele interzise găsite la domiciliile suspecților sunt:

  • canabis
  • cocaină
  • ketamină
  • comprimate Xanax

Prețurile la care tinerii vindeau produsele erau 100 euro gram/cocaină, 50 lei gram/iarbă.

Niciunul dintre suspecți nu a fost internat vreodată pentru consum

Printre persoanele suspecte se numără fiul unui cunoscut secretar de stat, al unei consiliere și al unui expert pe probleme financiare din cadrul DNA.

Te-ar putea interesa și:

Cookies