Rețea de trafic de droguri de mare risc descoperită în București. Unul dintre inculpați s-a dat drept informator pentru a scăpa de anchetatori

08 apr. 2022
15954 Afișari
Rețea de trafic de droguri de mare risc descoperită în București. Unul dintre inculpați s-a dat drept informator pentru a scăpa de anchetatori
Rețea de trafic de droguri de mare risc descoperită în București. Unul dintre inculpați s-a dat drept informator pentru a scăpa de anchetatori | Sursă foto: Agerpres

DIICOT a anunțat vineri , 8 aprilie 2022, că o rețea de trafic de droguri de mare risc a fost descoperită în București. Anchetatorii au reținut doi inculpați, o femeia și un bărbat, pentru o perioadă de 24 de ore.

Rețea de trafic de droguri de mare risc descoperită în București

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a informat că două persoane au fost reținute pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

În zilele de 31 martie 2022 și 7 aprilie 2022, unul din inculpați a vândut 368,32 de grame de cocaină. În schimbul drogului de mare risc a primit 53.000 de lei și 5.000 de euro.

În data de 7 aprilie 2022 cei doi inculpați aveau asupra lor 396,95 de grade de cocaină pe care urmau să le vândă. În urma perchezițiilor corporale pe care polițiștii le-au efectuat au fost confiscate:

  • Două pistoale pentru care nu existau permise,
  • Patru carduri bancare,
  • Zece telefoane mobile,
  • Zece cartele SIM,
  • Un cuțit cu lama de circa 15 cm.

După ce au fost prinși în fapt, unul dintre inculpați, a încercat să scape născocind mai multe povești. Conform unor surse judiciare citate de Ziare.com, femeia a încercat să se dea drept o persoană publică din România. Observând că povestea nu este crezută de către anchetatori, aceasta a încercat să-i convingă că este informator și că se află într-o misiune de filaj.

Pentru cei doi s-a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii DIICOT au indisponibilizat cantitatea totală de 765,27 de grame de cocaină. În cursul zilei de vineri, 8 aprilie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București. Față de aceștia a fost propusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea desfășurată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a beneficiat de sprijinul agenților de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

DIICOT a precizat că pe parcursul întregului proces penal, persoanele ce sunt cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, după cum prevede Codul de procedură penală. De asemenea, aceștia beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la proba contrarie.

Cookies