Rețea de proxeneți în Sectorul 5. Doi bărbați din București au fost arestați de polițiști

17 mart. 2022
3109 Afișari
Rețea de proxeneți în Sectorul 5. Doi bărbați din București au fost arestați de polițiști
Rețea de proxeneți în Sectorul 5. Doi bărbați din București au fost arestați de polițiști | Sursă foto: Facebook-Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat ieri, că doi bărbați au fost reținuți într-un dosar de privind comiterea infracțiunii de proxenetism. Cei doi bărbați se află acum în arest preventiv.

Doi bărbați din București arestați pentru proxenetism

În data de 15 martie 2022, agenții din cadrul DGPMB, Secția 24 de Poliție au pus în aplicare opt mandate de aducere. Persoanele vizate fac parte dintr-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Faptele comise de acestea au avut loc în aria Sectorului 5 din București.

Prin intermediul probelor și datelor ce au fost adunate în această cauză s-a stabilit că trei bărbați ar fi obligat mai multe femei să practice prostituția și ar fi încasat banii de la clienți. Femeile erau duse de cei trei în zonele unde își desfășurau activitate. Acestea au fost fotografiate în mai multe ipostaze, iar mai apoi au fost postate anunțuri pe mai multe site-uri.

Bărbații  implicați în afacerea ilegală au vârste cuprinse între 45 și 62 de ani și au desfășurat activitatea din octombrie 2021, până în prezent. Doi dintre aceștia au fost reținuți de către polițiști. Mai apoi a fost dispusă pentru ei măsura arestului preventiv.

Cercetările sunt încă în desfășurare

Cercetările sunt la acest moment continuate de către agenții din cadrul Secției 24 de Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

De asemenea, acțiunea a ajut sprijinul de specialitate necesar oferit de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. DGPMB a precizat următoarele:

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies