Reţea de proxeneţi, destructurată de DIICOT: Tinerele racolate erau obligate să se prostitueze

de:
02 iul. 2015
0 Afișari
Reţea de proxeneţi, destructurată de DIICOT: Tinerele racolate erau obligate să se prostitueze

Joi, 2 iulie, 4 persoane au fost conduse la audieri, după ce poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 3 percheziţii în judeţul Dâmboviţa, pentru probarea activităţii infracţionale a unor bărbaţi bănuiţi că ar fi obligat mai multe tinere, prin ameninţări şi acte de violenţă, să se prostitueze în Germania.

Membrii reţelei sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale pe plan intern şi extern.

În urma percheziţiilor au fost puse în executare 4 mandate de aducere emise pe numele persoanelor în cauză, care au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri.

Acestea sunt bănuite că ar fi recrutat mai multe tinere din judeţele Giurgiu şi Dâmboviţa, precum şi din Bucureşti, promiţându-le că le vor găsi locuri de muncă în străinătate.

Din cercetări a reieşit că, după ce în prealabil ar fi fost adăpostite în imobilele celor în cauză, din Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, victimele ar fi fost transportate, cu sprijinul altor persoane implicate, fiind obligate să se prostitueze pe teritoriul Germaniei, prin ameninţări şi acte de violenţă.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite, s-a cooperat cu Poliţia din Germania.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cookies