Resturantele din București s-ar putea închide din nou. HoReCa cere funcţionarea acestora până la un lockdown complet

24 feb. 2021
189 afișări
Resturantele din București s-ar putea închide din nou. HoReCa cere funcţionarea acestora până la un lockdown complet

Resturantele din București s-ar putea închide din nou, de luni, dacă rata de infectare atinge în Capitală procentul de 3/1000, reprezentanții HoReCa cerând, în acest conext, funcţionarea acestora până la un lockdown complet.

Resturantele din București s-ar putea închide din nou, motiv pentru reprezentanții Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și ai Asociației Furnizorilor din Industria Nunților să aibă o întrevedere cu Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

În cadrul acesteia, cei de la HoReCa au cerut autorităților să li se permită funcționarea dincolo de coeficientul de 3/1000, motivând că nu există o justificare pentru care restaurantele să rămână închise.

„În urma întrevederii așteptăm ca Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România și Asociația Furnizorilor din Industria Nunților să prezinte Instituției Prefectului – Municipiul București o serie de propuneri pe care instituția noastră le va înainta, spre analiză, Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Resturantele din București s-ar putea închide din nou. Ce propune HoReCa

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a solicitat prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, ca restaurantele să funcţioneze până la un lockdown complet, transmite Agerpres.

„Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa”, a spus Daniel Mischie, la ieşirea de la întrevederea avută, miercuri, de reprezentanţi ai HoReCa cu prefectul Capitalei.

Teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc din Bucureşti s-au redeschis acum o lună, la 30% din capacitate, ca urmare a unei decizii adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Cookies